♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

“Senaryo Buluşmaları 2011” Ekim’de Başlıyor


YAPIMLAB, sinemanın ustalarıyla senaryoya ilgi duyanları buluşturmaya ekim ayı içinde  başlıyor! Yavuz Turgul, Zeynep Özbatur Atakan, Bülent Emin Yarar,  Cem  Özkan, Mahinur Ergun ve Sertaç Ergin gibi deneyimli isimlerin yer aldığı “ SENARYO BULUŞMALARI 2011” de, sinemaya senaryo penceresinden bakmak ve senaryo yazmak isteyenler ve tüm sinemaseverler sinemanın ustalarıyla  bir araya geliyor.

"SENARYO BULUŞMALARI 2011"  etkinliği, atölye ve seminer olarak iki ayrı formatta yapılacak. “Üç Maymun, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da”  gibi filmlerin başarılı yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan YAPIMLAB bünyesinde gerçekleşecek olan "SENARYO BULUŞMALARI 2011" de hem Haluk Ünal tarafından verilecek “Temel Tasarım Senaryo Atölyesi” hem sinema dünyasının önemli isimlerinin konuk olacağı “Seminer  Programı” sinemaseverlerle buluşacak.  İsteyenler her iki programa birden veya atölye ve seminer çalışmalarından seçecekleri herhangi birisine katılabilecekler.

Senaryo Buluşmaları 2011 Seminer Programı


2011 sonbahar döneminin konukları arasında sinemamızın çok değerli usta senarist ve  yönetmeni Yavuz Turgul  da  yer alıyor. "Züğürt Ağa, Eşkıya, Muhsin Bey, Gönül Yarası, Kabadayı,  Av Mevsimi"  gibi filmlerle sinema seyircisinin kalbinde apayrı bir yeri olan deyim yerindeyse bir anlamda  taht kuran Yavuz Turgul, seminerlerde  yönetmen gözüyle senaryoya bakacak. “Tosun Paşa,  Fahriye Abla, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni” gibi hepsini burada saymaya fırsat bulamadığımız daha bir çok başarılı filme senarist ve yönetmen olarak imza atan usta yönetmen,  otuz küsur yılı aşan mesleki tecrübelerini  sinemaseverlerle paylaşacak, katılımcılar ise merak ettikleri konuları Yavuz Turgul’a sorma fırsatı yakalayacaklar.

2010 yılında Avrupa Film Akademisi tarafından verilen “ Eurimages Yılın Başarılı Yapımcısı  ” ödülünü alan ve bu ödülü ilk defa ülkemizden almaya hak kazanan kişi olan Zeynep Özbatur Atakan da seminerin konukları arasında. Ülkemiz sinemasının değerli yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ile çıktıkları yapımcı – yönetmen-  sinema yolculuğunda çok başarılı “İklimler, Üç Maymun”   gibi filmlere yapımcı olarak imza atan Zeynep Özbatur Atakan en son olarak yine yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı “ Bir Zamanlar Anadolu’da”  isimli filmin yapımcılığını üstlendi.  Başarılı yapımcı, 2011 Cannes  Büyük Jüri  ödülünü alan ve şu anda vizyonda olan bu filminden başlayıp   geriye doğru giden yaklaşık 15 yıllık   sinema  deneyimlerini yapımcı gözüyle katılımcılara aktaracak, sıcağı sıcağına  son filminin yapım tecrübelerini onlarla paylaşacak. 

Seminer programının bir diğer konuğu da Mahinur Ergun. “Şaşıfelek Çıkmazı, Asmalı Konak, Haziran Gecesi“ gibi çok başarılı dizilere imza atmış olan Mahinur Ergun, içinde bulunduğumuz şu dönemde, Cengiz Aytmatov’un  unutulmaz eserinden uyarlanan “ Al Yazmalım” dizisi ile TV seyircisini yüreğinin  en derin yerlerinden yakalamayı yine başardı. Yarattığı doğal ve içten karakterler, samimi dünyalarla TV dünyasının önde gelen senaristlerinden  biri olan Mahinur Ergun  drama sanatına senarist  açısıyla yaklaşacak.

“Öğretmen Kemal karakteri ve Süper Baba’daki avukat rolünün yanı sıra  Reha Erdem ve Onur Ünlü filmlerinde yarattığı unutulmaz kompozisyonlarla  da sinema seyircisinin belleğine yerleşen usta oyuncu Bülent Emin Yarar  ise,  oyuncu bakışıyla seyirciyle buluşmayı anlatacak.

Seminer verecek olan bir diğer isim de Sertaç Ergin.  Şu anda “Bizim Yenge” adlı  en dikkat çeken ve reyting alan  komedi dizilerinden birini yazmakta olan  Sertaç Ergin  yakın zamanlarda  “Çemberimde Gül Oya, Beyaz Gelincik, Bir İstanbul Masalı,  Zerda” gibi bir çok başarılı diziye imza atmıştı. Usta senaryo yazarı,  seminer programında senaryoda komedi yazmanın inceliklerini anlatacak,  güncel ve geçmiş projeleri hakkında sorulara cevap verecek.

“Es Es, Melekler Korusun, Bizim Yenge” gibi dizilerin müziklerini yapan ve “Dön Bana” isimli şarkısıyla çok beğeni toplayan Cem Özkan da müzisyen gözüyle senaryoya bakacak, TV ve sinema projeleri için müzik yapmanın ayrıntılarını dile getirecek.

“SENARYO BULUŞMALARI 2011 /SEMİNER PROGRAMI” 
Sinema Meslek Birlikleri Merkezi Güç Birliği binasında her cumartesi 11:00-14:00 arası yapılacak ve belirli bir katılım ücreti dahilinde mekanın elverdiği fiziksel  ölçüde  tüm sinemaseverlere  açık olacak. 
Adres: Ergenekon Cad. No. 10 Harbiye / Şişli / İstanbul

Senaryo Buluşmaları 2011 Temel Tasarım Senaryo Atölyesi


Yapımlab bünyesinde gerçekleştirilecek olan Haluk Ünal- Temel Tasarım Senaryo  Atölyesi 16 Ekim Pazar günü  YAPIMLAB ‘de başlıyor. 2011 Mart ayında  vizyona giren  ve sinema eleştirmenlerinin ve seyircisinin  büyük beğenisiyle karşılaşan  “Saklı Hayatlar” ın  senaryo yazarı ve yönetmeni Haluk Ünal  tarafından yapılacak  atölyede  mesleğe ilgi duyanlara, uygulama esaslı ve ürün odaklı olarak senaryo yazımı anlatılacak. 2004-2010 yılları içinde SENDER (Senaryo Yazarları Derneği) ‘de  senaryo atölyeleri gerçekleştiren ve  2008 -2009’da Kadir Has üniversitesi Film- Drama Yüksek lisans Bölümü ve Dijital Film Akademi’sinde senaryo eğitmenliği görevini yapan Haluk Ünal’ın ayrıca ” Çökertme, Kaçıklık Diploması, Martılar ve İstanbul, Halk Düşmanı, Esrarlı Gözler “  gibi TV ve sinema filmleri ile “ Eylül, Gece ve Gündüz”  isimli dizi senaryoları da bulunuyor.

“İyi bir senaryo için iyi bir film öyküsü, iyi bir film öyküsü için de çok güçlü bir film fikrine sahip olmalısınız” prensibinden hareket eden ve  sekiz hafta boyunca her pazar öğleden sonraları gerçekleşecek atölyelerde; katılımcıların uygulama içinde güçlü bir film fikri yaratmalarının ve bu fikirden iyi bir hikaye geliştirmelerinin yol ve yöntemlerini fark etmeleri amaçlanıyor. 

Atölye YAPIMLAB merkez binasında gerçekleştirilecek ve belirli bir katılım ücreti dahilinde  ve  mekanın elverdiği fiziksel ölçüde herkese açık olacak
Adres: Cihangir Cad. Derya Palas apt.No.34 D:2 CİHANGİR/BEYOĞLU



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template