♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yeni Friends Denemeleri: Olumsuz

Dizi dünyasının en önemli çarklarından biri de ilişkiler komedisi… Artık genel geçer kuralları da belli olan bu tür dizilerin en önemlilerinin “Friends” ve “Coupling” başta olmak üzere birçok iyi örneği geçmişte kalmışken türü destekleyen sadece “How I Meet Your Mother” öne çıkabiliyor. Diğer dizilerin bir türlü yanına yaklaşamaması da yeni ilişkiler komedisi denemelerini sürekli hale getiriyor. Bu denemelerden üç tanesi de yazımızın konusu…


Jon Pollack ve Scott Silveri’nin yaratıcısı olduğu “Perfect Couples” üç çiftin öyküsünü anlatıyor. Biri mükemmel görünen ve akıl veren çiftlerden üç ayrı mantık, farklılıklarıyla komedi malzemesi çıkarmaya çalışıyor izleyicisine. 20 Ocak’ta yayınlanan pilot bölümle başlayan dizi çiftlerin evde birbirine özensiz kıyafetlerle albenisiz görünmelerine değinerek başlıyor… Bolca kullanılan malzemeleri bir kez daha önümüze getirerek güldürmeyi amaçlasa da işler sarpa sarıyor haliyle… Yaratıcılarının planlarında varmıydı bilinmez ama iptal olmaya doğru giden dizinin tutmadığı ayan beyan belli oluyor. Yayınlanmış olan yedi bölümde de kemik izleyicisini bulamayan dizi yola çıktığında hedeflediği öncüllerinin yanına yaklaşmaktan hayli uzak.


Yine üç çifti izlediğimiz “Traffic Light” en azından biraz daha yaratıcı olarak ilk bölümde biraz öne fırlıyor gibi. Aslında iki buçuk çift diyelim… Bir evli çiftimiz, bir yeni birlikte yaşamaya başlayan çiftimiz birde çapkınımız mevcut. Neredeyse tüm konuşmalarını trafikte yaptıkları ve polise yakalanmalarına kadar uzandığından adını alan dizi, iki buçuk çiftin erkeklerinin birbirlerine sevgililerinin dedikodularını yapmaları etrafında dönüyor. Üç iyi dost hayatlarına katılan kadınlarla düzensiz hale gelen görüşme sıklıklarının acısını trafikte çıkarırken, yaşadıkları sorunlarla konuştukları da elbette taze fikirlerden oluşmuyor. Birde üstüne pek bir ciddi duruyor Traffic Light. Zaten 8 Şubat’ta yayınlanan pilot bölüm finalini de son derece ciddi bir anma töreniyle bitiriyor ki birşeyler anlatmaya çalışsa da yine klişe, yine bildik ve zaman kaybı gibi duruyor. Eğlendirmek konusunda da pek iç açıcı da durmuyor zaten. Yayınlanan yedi bölüme rağmen sezon sonunu göremeden erken iptal olacak diziler adaylarından biri olmuş durumda.


Matt Tarses’in yaratıcısı olduğu “Mad Love” ise bu üçlü arasında en dişe dokunur örnek. Dört karakter üzerinde dönen dizi ilk başta kadrosuyla ön plana çıkıyor. Jason Biggs ve Scrubs’tan hatırlayacağımız Sarah Chalke arasındaki uyum diziyi izlenir kılıyor. Biggs ve Chalke arasındaki kimyanın yanında birde zıt kutubumuz var ki, komedi unsuru olanda onlar zaten. Çiftimizin dostları, zoraki biraraya gelen ve birbirlerinden nefret eden ikili Judy Greer ve Tyler Labine tarafından canlandırıyorki uyumları da gayet yerinde. Hedeflenen dizilerin yanına en çok yaklaşabilen dizi olarak ön plana çıkan “Mad Love” tam da gününde 14 Şubat’ta yayınlanan pilot bölümle doğru zamanda doğru yerde olmasının da avantajını kullanarak yola bir sıfır önde başlamıştı zaten. Yayınlanmış altı bölümde de çizgisini koruması da ilgiyle takip edilmesini sağlıyor. Hem oyuncularının arasındaki uyum, hem de aralarındaki enerji izleyicisine de aynı şekilde geçiyor. Havai fişeklerin patladığı pilot bölümle ilk andan seyircisine sempatik ve eğlenceli gelmesinin avantajını kullanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yeni “Friends” yaratma uğraşıyla yola çıkan ve benzer zamanda yayına giren üç dizide öncülünün yanına yaklaşamıyor. Birden fazla çifti bir diziye tıkıştırmak aralarında uyum sağlamakla iş bitmiyor. En önemli unsurun değinilmemiş konu olduğunu unutan yapımcılardan muzdarip izleyici de en fazla üç – beş bölüm dayanabiliyor. Bu sebeplere yenik düşecek “Traffic Light” ve “Perfect Couples” olurken, şimdilik “Mad Love” çok tatmin etmese de türün meraklılarının göz atmasına değer gibi görünüyor… Ama yine de tekrarlayalım, yeni ilişki komedileri denemelerinin sonuçların olumsuz…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template