♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Heartbreaker Kadrosuyla Röportajlar...



S: HEARTBREAKER projesine nasıl dahil oldunuz?

Y: Daha once yapımcı Nicolas Duval Adassovsky ile çalışmıştım. O bana bu filmin senaryosunu verdi. Çiftleri birbirinden ayıran bu adamın öyküsü bana çok ilginç geldi. Ama aklımda senaryo ile ilgili bazı endişeler vardı. Senarist Laurent Zeitoun ile buluşup senaryoyu geliştirdik, bir ay içinde elimizde yeni bir senaryo oldu. Sonra oyuncu seçimi başladı!

S: Sizce çiftleri birbirinden ayırmak ahlaksızlık mı ya da politik olarak yanlış mı?

Y: Zaten filmin kendisi politik olarak doğruluk iddiasında değil: Neredeyse toplumsal bir eleştiri yapıyor. Alex, baştan çıkartması gereken genç kadın Juliette’e oranla, imkanları daha kısıtlı bir kökene sahip. Yani film, toplumsal sınıflara da bir gönderme yapıyor. Bu film, toplumsal yargılara rağmen kendi içgüdülerinizle hareket edin diyor. Alex’in kullandığı yöntemler bazen akılda soru işaretleri oluştursa da, esasen onun işi, kadınların, yaşamlarıyla ilgili bazı önemli kararlar almasına yardımcı olmaktan başka birşey değil. Yani, aslında oldukça ilkeli bir iş yapıyor.

S: Oyuncuları nasıl seçtiniz?

Y: Bu film bir aşk filmi. İzleyicilere farklı ama gene de çok çekici birşey sunmak istedim. Vanessa Paradis ve Romain Duris çok hızlı seçildiler. Julie Ferrier de öyle. Onu seçmemizin nedeni, çok değişik karakterleri canlandırma yeteneğinden daha çok, karizması oldu. Ferrier hem çok enerjik, hem de fiziken sürprizlerle dolu! Julie sayesinde, aslında komik olmayacak bazı sahneler bile komik oldu.

S: Neden Romain Duris?

Y: Doğası büyüleyici olan bir oyuncu lazımdı bana. Filmdeki baştan çıkartıcı havayı sadece senaryo yoluyla vermek istemedim. Duris’nin döneminden çok az aktörde, ondaki karizma var. Klapisch filmlerindeki çalışmaları, onun komediye de yatkın olduğunu gösteriyordu.

S: Vanessa Paradis’nin oynadığı rol ona göre mi biçimlendirildi?

Y: Juliette rolünü oynayabilecek oyuncu sayısı çok azdı. Senaryoyu ilk Vanessa okudu ve beğendi. Bir oyuncu olması, güzelliği ve fotojenik özelliklerinin yanısıra, o gerçek bir ikon. Onun toplumsal statüsü, bu öyküyü daha da güçlendirdi. Juliette ulaşılması kolay biri değil. Vanessa o karaktere kendi gizemini, gücünü ve kırılganlığını verdi. Vanessa’nın daha önceki karakterlerinden daha ışıltılı bir rolde oynadığını görmek çok keyifliydi!

S: Filmin ritmi, yönetilmesi ve kurgusu konusunda ne düşünüyordunuz?

Y: Tek ilkem, hiçbir ilkem olmamasıdır. Değiştirilmez fikirlerden nefret ederim. HEARTBREAKER’dan önce çektiğim bütün filmlerde de kullandığım bir yöntemdir bu. Oyuncularla beraber fikir geliştirmekten ve bu fikirlere de filmde rol vermekten çok hoşlanıyorum. Oyuncuların yaratıcı olması benim için çok önemli. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template