♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sinemanın Tanrısından sinemaseverlere müthiş hediye mi geliyor…


Sinema sanatına gönül vermiş herkes bilir ki Kubrick’in Fear And Desire’ını izleyebilmek mucize ile eşdeğerdedir. Özellikle Kubrick hayranları için sonsuza dek sürse bile asla vazgeçilmeyecek bir bekleyiştir…

Yönetmenin 1953’de arkadaşlarından ve akrabalarından aldığı paralarla çektiği, her şeyini üstlendiği ama sonrasında içine sinmediği için tüm kopyalarını topladığı Fear And Desire nihayet arşivlerde yerini alabilecek (mi?).

Kayıp filmlerin bulunuş öyküleri her zaman ilginç olmuştur. Orijinal negatifinin Porto Riko’da kullanılmayan bir film labaratuarında bulunduğu haberi de sinemaseverleri şaşırtmalı mı, yoksa aslında son derece olağan bir durum mu?

Herşey bir yana, restorasyon girişimi onaylanan film için sorulması gereken soru şu; Kubrick de onaylar mıydı? Stanley Kubrick mükemmeliyetçiliğinde beğenilmemiş bir film olsa bile izleyici olarak bizler bir Kubrick eserinden neler bekleyeceğimizi biliyoruz, bu yüzdendir ki; Kubrick’in de onaylayacağını farzederek Fear and Desire’ı heyecanla bekliyoruz.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template