♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bir Çizgi Roman Uyarlaması da İspanya'dan



The Oxford Murders filmi ile tanınan İspanyol yönetmen Alex de la Iglesia uzun süredir planladığı yeni projesi için finansman buldu. Variety sitesinde yayınlanan habere göre Belçika'nın en önemli çizgi romanlarından Edgar Pierre Jacob'un eseri La Marque Jaune (The Yellow Mark) adaptasyonu için Tornasol Films şirketi 38.8 milyon dolar teklif etti.

Tornasol Films ile Fabrique Prodüksiyon şirketi anlaşmadan son derece umutlu çünkü, daha önce beraber çalıştıkları, yönetmenin The Oxford Murders adlı filmi sadece İspanya'da onlara 12.4 milyon dolar kazandırmıştı.

La Marque Jaune çizgi romanı Captain Francis Blake ile bilim adamı Philip Mortimer'in işlediği suçların ardından sarı bir işaret bırakan gölge bir karakteri bulmaya çalışmalarını konu alıyor. Bir süre Tintin serisi içinde yer alan hikayeler daha sonra popülerleşmiş ve 1956 yılında bir albümde tüm çizimler toplanmıştı.

Şu an senaryo aşamasında olan film, 1950'ler İngilteresinde geçecek bir atmosferle İspanya'da Luz Stüdyoları'nda çekilecek.

Kaynak: sinemanik.blogspot.com

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template