♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

KargART''da Moe Joe Dökümanteri ve Konseri


Kargart Film Gösterimi ve Konser //



Moe Joe 15. Yıl Özel Gösterimi // "A PERSONAL JOURNEY: MOE JOE" Prömiyer & Konser


9 Nisan Cuma, Saat: 21:00


BİLET: 10 TL


"A PERSONAL JOURNEY: MOE JOE"

Kurulduğu 1994 yılından bu yana gerçekleştirdiği binlerce konser ve festival performansı ile Türkiye'de blues adına en köklü, uzun soluklu grup olmanın haklı gururunu yaşayan MOE JOE'nun 15 yıllık tarihini öyküleyen "A Personal Journey: Moe Joe" dokümanterinin prömiyer gösterimi, 9 Nisan günü Karga'da...

Replikas'tan tanıdığımız Orçun Baştürk'ün yönetmenliğini üstlenmiş olduğu 20 dakika süreli dokümanter, "Türkiye'de blues grubu olmak", "tutku ile bağlı olduğun müzik ile bireysel varoluşun arasındaki ilişkinin sınırları", "geleneğe bağlı olmak ve yapıbozum" gibi altbaşlıklar altında kendi müziği ile sürekli ve aşkla didişen bir grubun onbeş yıllık seyri sonucunda vardığı noktayı, sorgulamaları ortaya koyuyor.

Gösterimi takiben, Moe Joe; tarihi süresince hep yakında olmuş müzisyen dostların da katılımı ile uzun ve keyifli bir performans vaad ediyor.


Moe Joe: Biyografi

Moe Joe, Ağustos 1994'te Feramerz Ayadi (gitar), İzi Ergil (vokal, gitar) ve Vefa Karatay (bas) tarafından kuruldu. 1995'te çalışmalarına ara veren grup, Haziran 1996'da İstanbul Blues Kumpanyası elemanlarından Sarp Keskiner ve İlhan Babaoğlu'nun (alto ve tenor saksofon) katılımı ile "Moe Joe Blues Band" adını aldı. Grup, dönemin blues rock gruplarının aksine sadece Chicago Westside - Southside, Texas, Detroit ve Mississippi Delta Blues stilleri üzerine uzmanlaşmayı tercih ederek kısa zamanda blues ve caz dinleyicisinin ilgisini çekti. Vefa Karatay ve Asuman Ürer’in (davul) katılımı ile Haziran 1997'de tekrar Moe Joe adını alarak çalışmalarına hız veren Moe Joe'nun kadrosu, Şubat 1998'de Tuğrul Aray'ın (armonika, tenor saksofon, flüt) katılımı ile genişledi.

Moe Joe'nun Temmuz - Kasım 1998 tarihleri arasında kaydedilen ve tamamı grup elemanlarının imzasını taşıyan on bir şarkıdan oluşan ilk albüm “Chicago – İstanbul Mainline”, 24 Kasım 2000’de Türkiye'de Ada Müzik etiketi ile yayınlandı. Gerek yerli, gerek uluslararası blues medyası tarafından ilgi ile karşılanan albümün ardından İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit, İskenderun, Antakya, Mersin, Adana ve Fethiye’yi kapsayan geniş bir Türkiye turnesine çıkan Moe Joe, farklı dinleyici kitlelerine ulaşma şansını yakaladı.

Nisan 2000’de Ürer’in yerini alan Ergin Özler ile gerek sound; gerek farklı müzikal yönlere açılımlar anlamında çizgisini yenileyen Moe Joe, Mayıs 2002’de ara verdiği çalışmalarına Haziran 2003 yılında dört kişilik çekirdek ekiple yeniden start verdi.

2001 yılında, geleneksel gospel ve blues formları ile Karayip, Brezilya ve Afro-Küban ritmlerini harmanlayan grup, bu çerçeve içerisinde Özün Usta’nın (conga, djembe, cajon) ve Yavuz Darıdere’nin (Hammond organ, Fender Rhodes) katılımı ile özel projelere imza attı.

7. ve 8. Efes Pilsen Blues Festivali sırasında gerçekleştirilen klüp jam session’larında house band olarak yer alan, Guitar Shorty, Eddie Kirkland, Nappy Brown gibi blues efsanelerinin yanı sıra Alvin Youngblood Hart ve Lavay Smith gibi yeni starlarla sahneyi paylaşma onurunu yaşayan Moe Joe, bu isimlerin yanı sıra Mick Jagger (Rolling Stones), Adam Rudolph, Yusef Lateef, Pharoah Sanders, Randy Weston, George Benson, Jeff Shucard (Sweet Papa Lowdown), Claudio Bedran (Blues Etilicos), Ronnie Peterson, Steve Dawson (Zubot & Dawson) ve John Scofield gibi efsanevi isimlerin takdirini kazandı. Yanı sıra, grup elemanlarından Sarp Keskiner ve Feramerz Ayadi, 5-6 ve 11-12 Aralık 2003 tarihlerinde 14. Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında “özel konuk” olarak İzmir ve İstanbul’da Texas blues’un iki köşetaşı ismi Roomful Of Blues ve W.C. Clark ile sahne alarak Moe Joe parçalarını yeniden yorumladı.

Moe Joe, halen ikinci stüdyo albümü öncesi yayımlanacak 2002 - 2010 tarihli konser kayıtlarını içeren albümünün çalışmalarına devam ediyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template