♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Shangai Kiss




Köklerinde hidayete ermek


“Lost”un psişik Miles’ı Ken Leung ile “Heroes”un ölümsüz amigosu Claire’i Hayden Panettiere başrollerde olmasıyla dikkatleri çeken “Shangai Öpücüğü” çok uluslu yapım örneklerinden biri olarak dünyada olduğu gibi ülkemizde de ev sineması raflarında. Bağımsız film festivalleri dışında yaygın gösterime girmeyen 2007 yapımı film iki festivalden oyuncularına ödül kazandırarak dönmüş, izleyenlerin beğenisini kazanarak küçük de olsa bir etki yaratmıştı.

David Ren’in senaryosunu yazıp, Emmy Ödüllü Kern Konwiser’le birlikte yönettikleri bağımsız film, kısaca köklerinden sıkılıp reddeden bir Uzakdoğulunun büyükannesinden miras kalan ev dolayısıyla doğduğu topraklarda hidayete ermesini anlatıyor kısaca ifade etmek gerekirse.

Çok izlenen iki dizinin oyuncuları olarak filme ekstra bir ilgi uyandıran iki oyuncu üzerlerine düşeni fazlasıyla yaparken, ağırlığı karakterinin iç dünyasını oldukça iyi veren, role tam oturmuş fiziğinin de etkisiyle iyi oyunculuk çıkaran Leung filmi birçok yerde tekdüzelikten kurtarıp sırtında taşıyor. Tamda kendisine yakışan rolde Leung’a ayak uyduran Panettiere ise ikinci kez bir filmdeki oyunculuğu ile ödül kazanmış oluyor. Ki ilk ödülünün en iyi çıkış yapan oyuncu olduğunu belirtirsek, Heroes dışında kazanılmış ikinci ödül bir nevi rüşt ispatı anlamına geliyor.

Oyunculuk macerasında kendisine önerilen Uzakdoğu rollerinin dışında rollere talip olan, babasını suçlayıp görmezden gelen, köklerini redderken savrulmuş Liam ile otobüste kara kalem çizim yaparken onu şenlendirerek tanışan Adelaide ile açılan film ağrılığını karakterlerinin iç dünyasına ayıran bağımsızların son örneklerinden. İki karakterini ve aralarındaki ilişkiyi izleyicisine çok çabuk sevdiren “Shangai Kiss” ikiliyi ayırdığında yeni topraklarda aydınlattığı karakterine yeni bir aşk, yeni tutkular veriyor.

Büyükanneden kalan ev için Shanghai’ye giden ve burada yeni bir aşkla köklerini yeniden kabul eden Liam hoş ayrıntılarla yaşadığı aydınlanmadan sonra beklenen finalle karakter odaklı, biraz ağır tempolu, karakter odaklı bağımsız filmleri sevenleri mestediyor… Geri kalanların iki kere düşünmesinde fayda var…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template