♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Fired Up / Ateşli Gençlik




Amigo kızlarla sayı yapmak


1985 yapımı John Hughes kültü “The Breakfast Club”ün fersah fersah uzağındayız artık gençlik filmi denildiğinde. Seks sahnesi olmayan, cinsel çağrışımlarda bulunmayan gençlik filmleri artık çok uzak bir yolda… Beş gencin zorunlu cezaya kalıp birbirleriyle hayat hikayelerini paylaşması da aynı paralelde uzak şimdiki gençlik filmlerinden. Amerikan Pastası serisiyle iyice ayyuka çıkan bu yeni dönemin trendi artık, seks oyunları üzerine kurulu öyküler. Bolca göğüs gösterip, bolca öpüşmeyle süslenen filmlerin de ardı arkası kesilmiyor. Tuhaf olan ise bu filmlerin sürekli talep edilir olması, izlenmesi…

20 Şubat 2009’da Amerika’da vizyona girip birkaç ülkede daha gösterime girip, bizde ev sinemasına “Ateşli Gençlik” adıyla transfer olan “Fired Up!” da trendi takip eden filmlerden. Bolca güzel kız bedeni gösteren filmlerin son örneğinin tek farkı karşı kıtada pek bir önemsenen amigoluğu işlemesi ve bu yönde bir iki göndermede de bulunması.

Gerald R. Ford Lisesi futbol takımının yıldızları olan Shawn ve Nick’in kızlarla sayı yapmak yerine, yazlarını başka bir futbol kampında geçirme olasılığından kaçma girişimleriyle açılan film ikilinin amigo kız kampına kapağı atmasıyla gelişiyor.

Amigo kız kampında 2 erkek, 300 kız şeklinde özetlenebilecek bir cennete kalmalarıyla harekete geçen ikili türün klişelerinden de besleniyor. Örneğin arkadaşlıktan dönüşen bir aşkla sayı peşindeki oğlanın aşkın peşinde durulması, kendinden yaşça büyük kadına kur yapan erkek gibi çokça alışık olduğumuz durumlarla karşılaşıyoruz.

Gençlik filmleri kategorisinde ayrı bir yerde duran “Bring It On”a bolca selam çakan film, kamptaki herkesin her diyaloğunu ezbere bildiği film olarak saygısını gösteriyor. Elbette onun yanına yaklaşamıyor ama oyuncu kadrosunun doğallığı ve başarılı performanslarıyla sonuna kadar izletip geçen zamana pişmanlık hissi uyandırmıyor. Amigo kızlarla sayı yapmanın peşindeki ikilinin maceraları gençlik filmi sevenler için çok olmasa da komik anları da barındırarak sesleniyor ve vasatın biraz üstüne çıkıyor…


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template