♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Millions: Azizlerin Gölgesinde Bir Bavul Para!

Trainspotting filmiyle büyük çıkış yakalayan Danny Boyle, kendi tarzını yaratma konusundaki çalışmalarına büyük adımlar ekleyen bir yönetmen olarak görüldü. Yine para merkezli ilk filmi "Mezarını Derin Kaz/Shallow Grave" ile her sinemaseverin kenara not düşmesini sağlamıştı.

DV formatlı High Defination kamera ile çektiği "28 Days Later/28 Gün sonra" filmiyle de yönetmenler arasında kendine ait bir yeri olduğunu dosta düşmana kanıtlamıştı.

"Millions" filmi tamda yönetmenin yükselişindeki dönemde, bir rahatlama filmi olarak değerlendirilebilir. Tipik ingiliz öyküsünü fona alıp, merkezde azizlere inanan, hepsinin tarihini, biyografilerini ezbere bilen bir çocuk yerleştiriyor.

Yeni taşındıkları evin civarındaki tren yolunun kenarında, kartondan yaptığı gizli evde kendince eğlenen Alex, havadan gelen bir bavul dolusu parayı abisine gösterince öykü start alıyor.

Büyük bölümü Alex'in saflığı üzerine kurulan hafif ve eğlenceli hikaye, yan öykücüklerle ciddiyete yaslandığında dramatik yapısı ve atmosferi bozuluyor. Paranın geldiği yere, arkasındaki olaylara değinirken kendini ciddiye alan film, o ana dek kurduğu hayal dünyasını kırıyor. İlk başından itibaren özenle kurduğu hayal dünyasını korumayı başarabilse son derece özgün olabilecek film, gerçeğe fazlaca yaslanması ile vasat bir yapıma dönüşüyor.

Yine de eli yüzü düzgün başarılı yönetilmiş tipik pazar günü aile filmi olarak bakılırsa başarılı...

Share this:

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template