♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Shoot 'em Up: İzlenmeli mi, Oynanmalı mı?


Bankta sakin sakin oturan Smith, havuç yiyor... Yanından geçen hamile kadının peşinden gelen araba ve adamın kovalamacası ile olayların içine dalan smith neredeyse hiç bitmeyecek bir kovalamacanın içine ebelik yaparak dalıyor.

Tamamen oyun fonunda ilerleyen "Hepsini Vur" hiçbir dramatik yapıya ihtiyaç duymadan, bu iyi bu kötü diyerek herkesi birbirine kırdırıyor.

İzlerken taraf tutmakta yersiz, zira her dakika patlayan silahlardan ve öyküdeki eksiklerden dolayı hepsi boş.

Max Payne ile başlayan görsel dozu yüksek oyunlara olan yoğun ilginin etkisi ile kotarıldığı belli olan film, belki birazda "Tetikçi/Crank"nin gördüğü ilgiden faydalanmış olabilir. Ama hiç olmazsa tetikçide sağlam bir dramatik yapı mevcuttu. Artık günümüzde kendi kitlesini oluşturan oyunlar bile sağlam bir daramatik yapıya sahipken, filmin neredeyse soru sormayın, düşünmeyin, izleyin, bakın zaten her dakika silahlar patlıyor; sıkılmazsınız zihniyeti filmi sıradanlaştırıyor. Zaten heyecan vermeye başlasa bile kendini tekrar etmesi yüzünden akıcılığını yitiren film, biter bitmez unutulmaya mahkum görünüyor.

Hitman, Max Payne ve benzeri oyunları oynamayı sevenleri cezbedecek bu vasat filmde, üç ünlü oyuncunun neden yeraldığı ise merak konusu. Özellikle Monica Belluci'nin işlevsizliği son derece düşündürücü oluyor...

Önce filmin, biter bitmez de oyunların başına...


Share this:

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template