♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Death at a Funeral: Aile Sırları Cenazede Açılınca


Muppet showlarla başarı kazanan ama yönetmenliği beğenilmeyen Frank Oz iş başında. The Score filminde Marlon Brando’nun aşağıladığı, kendi sahnelerini çekmesine izin vermediği Oz ne yapsa sinema sektörüne yaranamayan bir isim.

Oldukça hoş bir jenerikle açtığı filmi, basit bir öyküyü ince ince ve temposu düşmeden basit bir şekilde anlatıyor bu kez.

Daha en başından öykünün temel malzemelerini izleyerek neyle karşı karşıya olduğumuzu belli ediyor. Seyircinin her şeyi kafasında kurmasını ve bunlar ortaya çıktıkça zevk almasını sağlayarak yerinde bir tercih yapıyor.

Aslında ortada olağanüstü bir öykü yok. Sinema için gayet basit bir öykü, klişeler yardımıyla işleniyor. Ama Oz, öyküyü anlatırken seyircinin tüm keyfi çıkarmasını istiyor. İzlerken on Dakka sonra neler olacağını tahmin eden izleyici de kendini bırakıp gülmeye başlıyor.

En büyük eksisi hiç sonuca götürmediği yan öykücüklere soyunması aslında. İki kardeş arasında yarattığı rekabeti öylece bırakıyor, sonuçlandırmıyor mesela…

Babalarının cenaze töreninde sükuneti sağlayan iki kardeş, umulmadık sürpriz karşısında çığrından çıkıyor. Kontrolden çıkan karakterlerinde yardımıyla keyifli bir komedi halini alıyor.

Merkezdeki karakterini eşcinsel ilan etmekten çekinmeyen yapısı içerisinde de her durumdan faydalanıyor. Klasik İngiliz oyunculuğunun yarattığı tavırla da seviyesini koruyan film bir başyapıt değil elbet ama son derece keyifli bir komedi.İki kelimeyle özetlemek gerekirse, son derece sağlam bir senaryoya sahip keyifle izlenen bir komedi var karşınızda. Özellikle kötürüm yaşlı adamın dahil olduğu sahnelere dikkat.

Share this:

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template