♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

2006'da Müzik Dünyası

Türkiye’de 2006’da en çok satan albümün İsmail YK olması ve satış rakamının 300 bin oluşu her şeyi anlatıyor aslında.bildik isimlerin oluşturduğu bir liste en çok satılan albümler listesi. Serdar Ortaç,Kenan Doğulu ve onun gibi klasik isimler.TV kanallarında sürekli göze çarpan klip bombardımanı hemen tükenmesini sağlıyor albümün.3-4 hit parça ve iyi bir klip zamanlaması albümün üstünde ilgiyi tutan formül oldu.Sanırım 2007’nin merakla beklenen albümü İbrahim Tatlıses’in albümü olacak.Tarkan’ında yaz için albüm hazırlığında oluşu diğer bir merak konusu.

Dünyada ise durum farklı.Bir çok derginin en iyi albümler listesi genelde aynı.Ve bu konuda Eurovision’dan da gaz alan rock ve türevlerinin etkisi çok ağır.Geçen yılın en iyi albümü ilan edilen Arctic Monkeys’in “Whatever people yes I’m, What’s I’m not” çıkışı internete dayanan bir albüm.Çıktığı hafta direk bir numaraya yerleşen albüm, o haftanın da en çok satan albümü olmuş,bugüne kadarki en hızlı satış rekorunu da kırmıştı.Ülkemizdekinin aksine internetten patlayan grup yılın tüm ödüllerini topladı.Bu downloadın satışları dünyada etkilemediği gerçeğini koyuyor ortaya.gencecik bir grup bol gitarlı ve çiğ bir soundla,yüksek tempolu albümü yılın en iyi albümü.

Radiohead vokalisti Thom Yorke’da “Eraser” adlı solo albümüyle grubun albümlerinden artakalanları çok iyi değerlendirmiş. Yeni Radiohead albümü gibi dinlenen ve son dönem sounduna çok yakın duruyor zaten.

Rock yapan ama gitara hiç dokunmayan “Keane” ikinci albümüyle yine beğeni topladı.Gitara dokunmadan Rock yapılırmı tartışmaları bir yana, çok iyi bir albüme imza attıkları kesin.

Yıla damgasını vuran diğer albümler ise kısaca şöyle;

Bir efsaneden yıllar sonra liste başarısı getiren “Bob Dylan-Modern Times”,artık büyük gruplar mertebesine yükselen ve Türkiye’ye de gelen “Muse-Black Holes and Revolutions”, Morrisey-Ringleader of the tornemonts,double albümüyle artık konserini beklediğimiz RHCP Stardium Arcadium, Placebo-Meds ve artık kabuğundan biraz daha çıkıp olgunlaşan Pearl Jam’in kendi adını taşıyan albümü. Benim favorim ise Las Vegaslı grup The Killers’dan Sam’s town.

İyi dinlemeler.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template