♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Hasan Atilla Uğur ve Murat Balcı’nın ustaca kaleme aldığı “Buğra” ile bir serüvene hazır mısınız?


Efsaneye göre Türkler ne zaman zora düşse içlerinden bir kahraman çıkar. Buğra-Biz Bu Vatanın “Adsız”larıyız,  Türk mitolojisinden esinlenerek kurgulanmış bu topraklara ait “gerçeküstü” bir karakterin oldukça gerçekçi hikâyesi.

Buğra, Türklerin tarih boyunca karşılaştığı zorluklara karşı direnişinin ve içlerinden çıkan kahramanların simgesi olarak karşımıza çıkıyor. Gerçek dinin yerine geçmeye çalışan batıllar ve doğmalarla nasıl manipüle edildiğimizi gösteren bu roman, okuyucuyu derin bir düşünceye sevk ederken, aynı zamanda heyecan dolu bir macera sunuyor.

Kitap, sadece bir roman değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel bir ders niteliği taşıyor. Türklerin tarih boyunca süregelen kahramanlık hikayeleri ve bu hikayelerin ardındaki gerçekler, Buğra’nın öyküsünde yeniden hayat buluyor.

“Buğra” ile Bir Serüvene Hazır Mısınız?
Buğra’nın hikayesiyle Türk mitolojisinin derinliklerine inecek, vatan sevgisi ve fedakarlığın ne demek olduğunu yeniden keşfedeceksiniz. Uğur ve Balcı’nın ustaca kaleme aldığı bu eser, okuyucusunu hem düşündürecek hem de etkileyici bir maceraya çıkaracak. 

Arka Kapak Yazısı:
YA OLURSUN YA ÖLÜRSÜN! “Albız alacak değil ya, elbet uçmağa varacağım.” Son bir gayretle sol bacağını uzattı, kocaman eliyle kasığından bacağını sıkıp kanamayı kesti, elini sabitledi. “İyi ihtimalle on dakikam var, hadi bakalım.” Sakinleşti, kalp atışlarını yavaşlattı. Çocukluğunu düşünerek ölüm uykusuna daldı. İlk değildi, son olmayacaktı. O sadece sırası gelmiş kişi, kadim yazgının devamıydı...  “…Devlet ebet müddet, seçilmiş seçilmemiş fark etmez. Biz sadece o yolda birer çakıltaşıyız…” Bir bedende dört hayat, üç farklı ülke…  Her zerresini vatanı için bin parçaya bölmüş bir çocuk…  Onun adı Buğra! Efsaneye göre Türkler ne zaman zora düşse içlerinden bir kahraman çıkar. Buğra-Biz Bu Vatanın “Adsız”larıyız,  Türk mitolojisinden esinlenerek kurgulanmış bu topraklara ait “gerçeküstü” bir karakterin oldukça gerçekçi hikâyesi.

Buğra / Hasan Atilla Uğur - Murat Balcı
Türü: Edebiyat / Roman
Yayınevi: Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 416
Fiyatı: 380 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template