♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alice & Jack: Hep Yüzeye Çıkıyor İşte…


Aşk yorucudur… Böyle der Jack, gözlerinin ta içine bakarak Alice’e. Yorulmuşlardır çünkü. Araya yıllar girse de dönüp dolaşıp birbirlerine gelmekten ya da kesintisiz hep bir arada olamamaktan. Hangisi olduğunun ne önemi var. Zaten Alice yazdığı notta Jack’e dememiş midir: Tekrar görüşeceğiz… 2023 yapımı İngiliz işi “Alice & Jack” bir aşkı uzun yıllara yayarak anlatıyor. Bitirmeden… Çünkü onların ki biten bir hikaye değil. 

Victor Levin’in yaratıcısı olduğu altı bölümlük dizi 14 Şubat’ta yaptığı prömiyer ile günün anlam ve önemine de denk düşürüp 17 Mart’ta noktayı koymuş. PBS ve Channel 4’da yayımlandıktan sonra dünyaya da yayılmıştı. Bizde de yankısını bulması zor olmadı. Gain’de bekliyor izleyicisini. Andrea Riseborough ve Domhnall Gleeson aşıklarımızı canlandırırken onlara Aisling Bea, Aimee Lou Wood, Sunil Patel ve Rachel Adedeji eşlik ediyor. 

Dizinin dikkat çekmesinde en önemli etken Levin’in imzası. “Mad About You”nun senarist ekibinde piştikten sonra romantizmden uzaklaşmayan Levin, “My Sassy Girl”ün uyarlamasına da imza atmıştı. Sonrasını yazıp yönettiği “5 to 7” ile getirdiyse de dizilerden de kopmadı. 2018’de “Destination Wedding” ile iyi iş çıkardıktan sonra girişmediği aşk sularına yeniden dönmüş. Ama ne dönüş desek yanlış olmaz. Yükselişteki zarafet Riseborough ve pek romantik bakışlı Gleeson’ı merkeze koymak da güzel fikir olmuş. “This Way Up” ile yıldızı parlayan çatlak güzelimiz Bea’yı ve “Sex Education” ile herkesin radarına giren Wood’u görmek de güzel. İyi künye nihayetinde. Çiftimizin kimyası da tutuyor daha ne olsun.

Biyomedikal araştırmacısı Jack ile tanışıyoruz önce. Kendi halinde, biraz dünyadan ve sosyallikten uzak, az biraz silik ya da geride kalmayı tercih eden bir adam. Flört uygulaması yüklemiş ve ilk buluşmasına gidiyor. Neler olacağını tahmin edemeyecek, ne yapacağını bilmekten çok uzakta. Alice de o buluşmada dahil oluyor hikayeye. Yatırım uzmanı, güçlü bir kadın. İlişki kurmak istemeyen, bağ oluşmasından korkan, mesafeyi korumak isteyen bir kadın. Geçmişinden taşıdığı izlerden kaçarak yaşamaya çalışan, hesaplaşmayı erteleyen bir kadın. Ama aşk tuhaftır işte. Buluşmada Jack’ten etkileniyor. Gecenin sonunda hadi git artık dese de bu gidiş sadece fiziksel oluyor. Jack’in boynu bükük tekrar görüşme isteği de havada kalıyor. Bu ilk tanışmayla başlayan ilişkiyi anlatıyor  “Alice & Jack”. 

Aşk her zaman düz bir çizgide başlangıç, gelişme, bitiş şeklinde olmaz. Bazen o ilk kıvılcım olsa bile ateşe dönüşmez hemen. Araya başka insanlar, hayat, şartlar, zorunluluklar, bahaneler, zaman gibi şeyler girer… Alice ve Jack’in arasına da bunlar giriyor. Dizinin konusu da bu uzun mesafe koşuları zaten. Levin’in senaryosunu 2007’de başlayan aşkı 2023’e kadar getiriyor. Araya başka ilişkiler, evlilik hatta çocuk bile giriyor. Zaman atlayarak ilerliyor dizi. Her atlayışta incelikli anlar yaratıyor Levin. Sadece konuşmuyor çiftimiz, iç içe geçiyorlar adeta. Her seferinde daha da güçleniyorlar sanki. Her sarıldıklarında daha tek vücut oluyorlar sanki. Başkalarını da deniyorlar ama nereye gitseler, ne yaşasalar da hep o aşk yüzeye çıkıyor işte. O yüzeye çıkışların öyküsü bu. Aşkın onca kırılganlığına rağmen güçlü kalışının öyküsü. Yürek dağlayabilir, sersemletebilir, gözyaşı döktürebilir.

Çok cümle sarf etmeye gerek yok esasen. Aşka inanlar için güzel bir ağıt gibi “Alice & Jack”. İflah olmaz romantik daha ilk dakikalarından itibaren bağ kuracak ve sonuna kadar gidecektir. Aşk gibi dizi işte. Ne desek, nasıl tariflesek karşılamaz. Yine tam bir “masterpiece” olduğunu belirtelim, tam da afişlerinde yazdığı gibi. Sonuçta kısa/uzun kesiklerle 16 yıla yayılan bir aşk bu. Gerçek hayat gibi değil… Daha çok düş gibi…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template