♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Savaşın yıkıcılığı ve insanın her koşulda kendisini yeniden yaratabilmesinin gücü üzerine ilham verici bir çizgi roman: Alan’ın Savaşı


Emmanuel Guibert’in yazdığı/çizdiği, Metin Yetkin’in dilimize çevirdiği Alan’ın Savaşı Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

İkinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında genç bir Amerikalının gerçek hikâyesi... 

Emmanuel Guibert, Alan Ingram Cope ile Ile de Ré sahillerinde tanıştığında, hayatının on iki yılını, dönemin pek çok genç Amerikalısı gibi askere alınan ve savaşmak için Avrupa'yı dolaşan bu sıra dışı ve mütevazı adama adayacağını bilmiyordu. 

Emmanuel Guibert, Alan'ın yolculuğunu, bir askerin hayatını ve savaşın iniş çıkışlarını, çatışmanın şiddetinden uzakta, gerçekçi ve detaylı çizimlerle aktarıyor. Alan’ı Fransa ve Almanya'da seyahat ederken, yetişkin yaşamında belirleyici bir etkiye sahip olacak arkadaşları ve edebi dostlarıyla tanışırken takip ettiğimiz, dönemi farklı bir bakışla anlatan gerçek ve dokunaklı bir hikâye… 

Arka Kapak Yazısı:
Savaşın yıkıcılığı ve insanın her koşulda, her zorlukta, hatta siperde savaşırken bile kendisini yeniden yaratabilmesinin gücü üzerine ilham verici bir eser.

 Alan Ingram Cope’un anılarından uyarlanan bu çizgi romanda, Emmanuel Guibert hem yazar hem de illüstratör kimliği ile akıllara kazınacak bir işe imza atıyor.

2. Dünya Savaşı’nın tam kalbinde, bombaların ve silahların patladığı savaş alanlarına paralel köy ve kasabalardaki günlük hayata da şahitlik ediyoruz bu gerçekçi ve lirik anlatıda.

Alan’ın Savaşı / Emmanuel Guibert
Orjianl Adı: La Guerre d'Alan
Yayınevi: Karakarga Yayınları
Türü: Çizgi Roman
Çevirmen: Metin Yetkin
Sayfa Sayısı: 328
Etiket Fiyatı: 180 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template