♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Polat Özlüoğlu’ndan Yeni Öyküler: Sahi Adım Neydi


Notabene’den yayımlanan iki kitabıyla mütevazı bir okur kitlesine ulaştıktan sonra ana akım yayınevlerine geçiş yapmasıyla hak ettiği okura ulaşan Polat Özlüoğlu’nun beşinci öykü kitabına 18 Ekim’de kavuşuyoruz. “Peri Kızı Af Buyrun” ile yakaladığı ivmeyi “Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar” ile sürdüren Özlüoğlu, 2023 Fakir Baykurt Öykü Ödülü’ne de layık görülmüştü. Her kitabı bir öncekinden iyi olan, sürekli gelişen öykücülerimizden biri olduğunun altını çizerek kitaplarını şevkle öneririm. Polat Özlüoğlu’nun beşinci öykü toplamı “Sahi Adım Neydi” İthaki Yayınları etiketiyle raflarda yerini alıyor. Iskalamayın diyerek pası bültene atıyorum.

Terk edişler, bitmeyen özlemler, dipdiri yalnızlıklar, ölümlü aşklar... Beklediği uğruna saçlarına kıyanların, balkonları kurtuluş bilenlerin, kayıp defteri tutan otellerde yitenlerin, trenlerle uçsuz bozkırlara sürülmüşlerin “yaşamasız” hikâyeleri. Polat Özlüoğlu, acıyla baş edemeyen, herkesçe itilip kakılan, sorunlu erkekliğin zulmüyle bir başına kalmış kadınları ve ötede tutulan cinsel kimlikleri merkeze alıyor öykülerinde. Kalemine eşlik eden şiirler ve şarkılar, okuyanların çoğunun adını sığdıracağı; yakın tarihle, iyileşmek bilmeyen yaralarla örülü, nostaljik bir salıncak kuruyor. Hiç yara almadan aynadan geçememişlerin sallandığı bir salıncak.

“O geceden sonra bir daha gündüz olmadı. Bir daha kimse eve hoş gelmedi.

Bir daha güneş düşmedi üstüme. Şehirdeki bütün suratlar lekelendi, kirlendi. Yüzlerine baktıkça bulandı içim. Nasıl sığamadıysak şu siyah beyaz dünyaya, anlamadım. Kıyafetlerini sakladım. Arada çıkarıp sarıldım, kokladım. Bavulunu atmadım. Ayakkabılarını kapının önüne bırakmadım. Alıp götürsün istemedim kimse. Dursun, belki gelir giyer, dedim bir gece.”

Sahi Adım Neydi / Polat Özlüoğlu
İthaki Yayınları, Türkçe Edebiyat, Ekim 2023
176 Sayfa
130 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template