♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sarsıcı, çarpıcı ve gerilim dolu bir roman: Aklımızı Yitirdiğimiz Gün


Javier Castillo, polisiye-gerilim türünün dört duvarını yerle bir ettiği “Aklımızı Yitirdiğimiz Gün” ile sizi sınırlarınızı aşmaya zorluyor.

“Kader bazen kendini göstermek için bizi sınar.”

24 Aralık, Boston şehir merkezi. Bir kadının gövdesinden ayrılmış başını elinde taşıyan çırılçıplak bir adam. Ve gölgelerin arasından gün ışığına çıkan kanlar içindeki silueti...

Bu korkunç sahnenin başrolündeki şüpheli, psikolojik analiz için psikiyatri kliniğine nakledilir. Analizi yapacak olan FBI ajanı Stella Hyden ile kliniğin müdürü Doktor Jenkis, hayatları boyunca bu anı beklediklerinden habersizlerdir. Akli dengesinin yerinde olmadığı düşünülen şüpheli onların aklını sınayacak ve yalan söylediğini düşünenleri gerçeklerle bir bir yüzleştirecektir. Ajan Hyden ve Doktor Jenkins, kendilerini, hayatlarını tehlikeye atacak ve akıl sağlıklarını uçurumun kıyısına taşıyacak bir soruşturmanın ortasında bulurlar. Kader onları seçmiştir ve gösteri vakti gelmiştir!

Kitaptan bir bölüm:
24 Aralık günü saat öğlen on iki, Noel’e yalnızca bir gün kaldı. Sokakta sakince yürüyorum, bakışlarım dalgın ve her şey ağır çekimdeymiş gibi geliyor. Kafamı kaldırıyorum ve beyaz renkli dört balonun güneşe doğru yükseldiğini görüyorum. Yürürken kadınların çığlıklarını duyuyorum ve insanların bana yaklaşmaktan kaçındığını fark ediyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bana bakmaları ve çığlık atmaları normal; sonuçta çıplağım, kan içindeyim ve elimde bir kelle taşıyorum. Bedenimin üstündeki kan neredeyse kurudu ama kelleden hâlâ yavaşça kan damlamaya devam ediyor. Kadının biri beni görünce sokakta donup kalıyor. Satın aldığı şeyleri yere düşürdüğünü gördüğümde içimden kahkaha atmak geliyor.

Dün gece olanlara henüz inanamıyorum ama içimde, daha önce hiç yaşamadığım bir huzur ve sakinlik hissi var. Garip gelebilir ama işin doğrusu bu.

Tekrar kadına bakıyorum, hâlâ hareketsiz. Ona kocaman gülümsüyorum ve titremeye başladığını görüyorum. Tanrım, kendimi çok iyi hissediyorum.

Javier Castillo Diyor ki:
Kitabımı Epsilon Yayınevi ile yayınlayabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum ve diğer romanlarımı da Türkiye'ye getirmeye çalışırken harika bir iş çıkaracaklarından eminim. Başka ülkelerde kitaplarının yayımlanması, yeni okuyucularla tanışmak ve yeni kitlelere ulaşma fırsatı elde etmek her zaman heyecan vericidir. Umarım Türk okurlarım aşk, gerilim ve yoğun gizemle roman yazmanın yepyeni bir yolunu buluşturan Aklımızı Yitirdiğimiz Gün'ü beğenir ve sarsıcı bulur; özgün yapısıyla size sürükleyici bir okuma sağlar.

Javier Castillo: Kendisini bir hikâye anlatıcısı olarak tanımlayan Javier Castillo, finans bölümü mezunu. Bir yandan da yazmak yaşamının ayrılmaz parçası. Kısa öyküler yazarak başladığı yazarlık kariyerini son zamanlarda roman yazarak sürdürüyor. 2014 yılında, başlangıçta bir internet platformu üzerinden yayınlanan Aklımızı Yitirdiğimiz Gün, Castillo’nun ilk romanı. Castillo, bu durumu şöyle açıklıyor: “Kitabı bitirdiğim gün dört kopya bastım ve bunları dört büyük yayıncıya gönderdim, ancak yanıtlarını beklemek istemedim ve aynı gece Kindle Direct Publishing’e yükledim.” Platformda beğeni toplayan roman, 2016’da bir kitap olarak yayımlandı ve İspanya’da çoksatanlar listesine girdi. Castillo, ülkesinde aynı zamanda televizyon uyarlaması işleriyle de ünlü bir yazar.

Aklımızı Yitirdiğimiz Gün / Javier Castillo
Dizi / Tür: Kurgu
Yayım Tarihi: Şubat, 2021
Sayfa Sayısı: 320
Fiyat: 34,50 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template