♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tuhaf, Yararlı ve Hayranlık Uyandırıcı Dostlarımız Üzerine : Böcekler Gezegeni

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Böcekler Gezegeni”, kitapseverlerle buluştu. Norveç Yaşam Bilimleri Üniversitesi (NMBU) koruma biyolojisi profesörü ve Norveç Doğa Araştırmaları Enstitüsü (NINA) bilim danışmanı Anne Sverdrup-Thygeson’un kaleme aldığı kitap, Dilek Başak tarafından Türkçeye çevrildi.

Kitapta, böceklerin gezegeninin değiştiği, ekosistemin dengesinin son yüzyılda daha önce insanlık tarihinde görülmemiş bir hızda bozulduğu anlatılıyor. Yeryüzünün tatlı su kaynaklarının giderek daha fazla tüketilmesinden, plastik atıklardan ve büyük miktarda kimyasalın doğaya bırakılmasından bahseden yazar, tüm bunların böcekleri de etkilediğini ve böcekleri etkileyen her şeyin bizi de etkilediğini dile getiriyor.

Böcek türlerinin sayısındaki azalmanın ekosistemde çok büyük sonuçlara yol açacağını ifade eden Anne Sverdrup-Thygeson, bu küçük dostlarımızı yakından tanımamız ve onlara daha fazla özen göstermemizde fayda olduğunu belirtiyor.

Böcekler Gezegeni / Anne Sverdrup-Thygeson
Çeviren: Dilek Başak
Ana Kategori: Bilim
Sayfa Sayısı: 200
Fiyat: 30 TL



Share this:

1 yorum :

  1. Böceklerle ilgili değişik bir kitap sanırım. İlgi alanında olanlar için güzel bir kitaba benziyor. Ama ben sanrım okuyamam. Sonrasında kaşıntı tutar beni:)

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template