♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sextuplets : Aynaya Bakmak Gibi

Komedyenlerin yıldızı parlamaya başladığında bir üst mertebeye çıkmak için giriştikleri projeler vardır. Başrolü paylaşmanın yetmediği noktada bir “one man show”a ihtiyaç duyulur. Elde nasıl bir senaryo olduğu fark etmeksizin birden fazla rolde görünmek tüm ihtiyacı karşılamak için yeter de artar bile. İşte “Sextuplets” Marlon Wayans’ın yıldız mertebesine yükseliş için gereken adımı niteliğinde. Netflix yapımı komedi 16 Ağustos itibariyle şovuna ortak arıyor.

Benzerlerini daha önce de gördüğümüz filmin senaristleri Rick Alvarez, Mike Glock ve Marlon Wayans. Yönetmen koltuğundaysa Michael Tiddes oturuyor. “Return of the Mac”in yaratıcılarından biri olarak tanıdığımız Glock ekibe son katılan isim ve ilk uzun metraj senaryosunda. Tiddes, Alvarez ve Wayans üçlüsü ortaklıklarını beşinci filmle sürdürüyor. Üçlünün ilk birlikteliği 2013 yılında başlamış ve ortaya iki filmlik “A Haunted House” serisi çıkmıştı. Sonrası da benzer bir film parodisi “Fifty Shades of Black” idi. Üçlünün Netflix için ilk ortaklıklarıysa 2017 yılında gelmişti. “Naked” vasatı aşamasa da güldürmüştü en azından. Wayans arada başka projelerde görünse de Alvarez ve Tiddes’in filmografileri bunlardan ibaret. Wayans ve Alvarez yazıyor, Tiddes yönetiyor ve elbette Wayans başrolde oynuyor. Bu şablonun tuttuğuna ya da en azından izleyicide iz bırakacak denli güldürüp eğlendirdiğine şahit olmadık ama ekip devam ediyor. Marlon Wayans’ın yedi karakteri canlandırdığı filmin kadrosunda Bresha Webb, Michael Ian Black, Glynn Turman ve Molly Shannon da yer alıyor.

Sextuples, bebek bekleyen bir adamın eksikliğini çektiği ailesini bulma öyküsü. İşinde başarılı, evliliği sorunsuz giden Alan yaklaşmakta olan bebeğin amcası, halası, büyükannesi ve büyükbabası da olsun istiyor. Koruyucu ailelerin yanında büyümüş ve hiç tanımamış ailesini. Kayınpederinden bir iyilik isteyerek dosyasına ulaştığına annesinin karşısına çıkmak üzere yola düşüyor ve olaylar gelişiyor. Beklenmedik sürprizle altız olduklarını öğrenince her şeyin çığırından çıkmasının komedisini izliyoruz.

Bu tür bir film için iyi ya da yaratıcı bir senaryo beklemenin fazla olduğunu en baştan belirtelim. Wayans’ın annesi de dahil yedi kişiyi canlandırması ve hepsini teker teker bulması söz konusu. 97 dakika için hepsini toparlamasının gerekmesi de cabası. Onun için filmi değerlendirme kriterleri karakter yaratımı, akıcılık, tempo, güldürü, eğlence… Karakter yaratımları gayet başarılı. Süre el verdiği müddetçe birbirine benzemez ve çeşitli karakterler yaratılmış. Güldürünün ana merkezi ezikler ve şişmanlarla dalga geçmek olduğu için bolca şişman, ekstrem tiplemeler tercih edilmiş. Bir tane de tam tersi sıska cüce mevcut. Elbette daha yaratıcı bir bütün mümkün ama altı kardeşten bir bütün çıkıyor ve inandırıcı görünüyor. İkili atışmalar da yerinde. Wayans üzerine düşeni yapmış ve sınavı başarıyla geçmiş. Filmin genel değerlendirmesine gelince aynı başarıyı görmek mümkün değil. Öne çıkan ya da akılda kalıcı bir sahne yok. Akıcılık ve tempo konusunda da başarısız… Özellikle ikinci yarısında sürekli tekliyor ve tahmin edilen final için dakikaları saydırıyor. Güldürü ve eğlence için de aynı şeyi söylemek mümkün. Birkaç çılgınlık dozajı dışında basit ve yavan klişelerle skeç serileri üzerinden güldürmeye çalışıyor.

Yola film parodileri ile çıkan Tiddes, Alvarez ve Wayans üçlüsü beşinci filmlerinden en azından kendi fikirlerini çekmiş. Kolaycılığa kaçmaları sayesinde vasatı aşamayan “Sextuplets” kötünün bir tık üstü vasatın bir tık altı güldürülerden. Yedi kişilik içi boş bir şov. Filmin künyesine bakmak zaten altızların birbirine dediği üzere “aynaya bakmak gibi.” Bu üçlüden vasatın üstünü beklemek halen hayal.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template