♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kadınlar ve cinsellik hakkında doğru bilinen yanlışlar: Aldatmaca

Wednesday Martin bizi kadın sadakatsizliğini harekete geçiren evrimsel ve toplumsal gerçeklere doğru cesur ve heyecanlı bir yolculuğa çıkarırken, sosyal normların dışına çıkan kadınları içeriye hapsetme motivasyonlarını da gözler önüne seriyor. 

“Kadınların sadık kalacaklarına bel bağlamak insanoğlunun şimdiye kadar girdiği en büyük kumardır.”

Namibya kırsallarında kocaları dışındaki adamlardan çocuk yapan göçebelerle Los Angeles’ta seks kulübündeki kadınların ortak özelliği nedir? Cinsel çeşitlilik, yenilik ve heyecan arayışı… Eski Yunan tragedyalarında, TV dizilerinde, magazin dergilerinde ve pop şarkılarında aldatan kadınlar daima tehlikeli ve arızalı gösterilir. Ama aslında kimdir bu aldatan kadınlar? Ve kadının güçlenmeye başladığı şu dönemde neden hala bu kadar sert yargılanıyorlar?

Aldatmaca bizi kadın sadakatsizliğine yol açan evrim mirasımızı ve toplumsal gerçekleri açığa çıkaran cesur ve sürprizlerle dolu bir yolculuğa davet ederken, kadınları onlara çizilen sınırlar dahilinde tutma çabasının ardındaki sebepleri de ortaya koyuyor.

Antropolog Wednesday Martin kadın cinselliğini konu ettiği kitabında uzmanlarla ve deneyimlerini anlatan sıradan insanlarla röportajlarının sonucunda kadınların doğaları gereği sadık ve bağlılık arayan cins olduğu kanısını çürütüp kadın sadakatsizliği üzerindeki damgayı kaldırmayı amaçlıyor. 

WEDNESDAY MARTIN, yirmi yılı aşkın süredir New York’ta yazar ve kültür eleştirmenliği yapıyor. Stepmonster [Üvey Canavar] ve satış listelerinde birinci sıraya yerleşen Primates of Park Avenue [Park Caddesi Primatları] adlı iki kitabı bulunan Martin, New York Times, The Atlantic ve Harper’s Bazaar gibi yayınlar için makaleler yazdı, çeşitli TV programlarında yer aldı. Doktorasını Yale Üniversitesi’nden alan yazar, eşi ve iki oğluyla birlikte New York’ta yaşıyor.

Aldatmaca / Wednesday Martin
Çevirmen: Barışhan Erdoğan
Tür: İnceleme
Sayfa sayısı: 456
Fiyat: 44,50 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template