♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Cumartesi Kitaplığı ilk kitaplarıyla raflardaki yerini aldı

Cumartesi Kitaplığı 24 Mart Cumartesi akşamı ilk kitaplarının da tanıtımının yapıldığı davetle yayın hayatına başladı.

Cumartesi Kitaplığı; dünyayı, bulunduğu coğrafyayı, insanı ve kendini anlamak için bir araya gelen, bu arayışta kitapların yol göstericiliğine sığınan, keşfettiklerini paylaşmak, paylaşılanları çoğaltmak, çoğalanları biriktirerek kocaman bir kitaplık yapmak için yola çıktı.

Hedef; en çok satanlar listesinden sıyrılarak dünyanın geniş coğrafyasının bir o kadar geniş edebiyat dünyasını ülkemize taşımak, Latin Amerika'dan Arap coğrafyasına, Batı Avrupa'dan Uzak Doğu'ya kadar uçsuz bucaksız yeryüzünün önemli kalemlerinin metinlerini okumak ve okutmak.

Cumartesi Kitaplığı’nın bu yolculukta attığı ilk adım, İtalyan mizah yazarı  Stefano Benni tarafından yazılan Deniz Dibindeki Bar. Zamansızlar Serisi’ne ait olan bu kitap, dünyanın ve hatta evrenin farklı bölgelerine ait olan, birbiriyle bağlantılı yirmi dört öyküden oluşuyor. Yayınevinin ikinci kitabı Christopher Kloeble imzalı Hep Hızlı Olur. Alman Edebiyatı’nın son dönemdeki seçkin örneklerinden biri olan bu kitap, hassas bir aile hikâyesi ile eğlenceli bir yol romanını bir araya getirmeyi başarıyor. Porto Riko’lu yazar Sergio Gutiérrez Negrón’un yazdığı Uyuyor Diyorlar ise, yayınevinin listedeki üçüncü kitabı, Uyuyor Diyorlar, hayat ve ölüm arasındaki konumumuzu sorgulatan eşsiz bir roman!

Cumartesi Kitaplığı; Dünya Edebiyat Atlası, Zamansızlar, Türk Edebiyatı, İnceleme ve 30 Altı ismini verdiği serileriyle neredeyse örneği olmayan kitaplarıyla tüm kitapçılarda okuruyla buluşmayı bekliyor.


Uyuyor Diyorlar / Sergio Gutiérrez Negrón
"Evine telefon ediyorlar ve senin acilde olduğunu söylüyorlar. Ama ölmüyorsun. Orada öylece dört yıl geçiriyorsun. Oradan sanki hiç bir şey olmamış gibi çıkıyorsun. Anlattığına göre rüyanda, tekneler kervanında bir tekneymişsin. Hiçbir bir şey bilmiyorsun.

Komadan çıkmak, komaya girmek gibi!"                            

Uyuyor Diyorlar, hayat ve ölüm arasındaki konumumuzu sorgulatan eşsiz bir roman!

Porto Riko edebiyatının genç temsilcilerinden Sergio Gutiérrez Negrón, mükemmel bir hikaye anlatıcısı olsa da en önemli özelliği bu değil. Ödüllü romancı, kendi ellerimizle inşa ettiğimiz şiddet dolu dünyanın sınırlarını anlatırken, kendimizi dev bir şiirin içinde hissetmemizi sağlıyor.

Orjinal Adı: Dicen Que Los Dormidos
Ülke: PORTO RİKO
Çevirmen: Serdar Çelik
İlk Baskı: Mayıs 2014
Sayfa Sayısı: 114
13,00 TL


Deniz Dibindeki Bar / Stefano Benni
"Bana inanacak mısınız bilemiyorum ama hayatımızın yarısını, başkalarının inandığı şeylerle alay ederek, diğer yarısını da başkalarının alay ettiği şeylere inanarak geçiririz.

Deniz Dibindeki Bar'a hoş geldiniz. Sizi aramızda gördüğümüz için çok memnun olduk. Şimdi lütfen oturun."

Dünyanın ve hatta evrenin farklı bölgelerine ait olan, birbiriyle bağlantılı bu yirmi dört öykü, bizleri sıra dışı insanlarla tanışmaya davet ediyor. En yalancı insanların oturduğu Sampazzo kasabasının, ünlü aşçı Gaspard Ouralphe'nin, sözcük yiyen kurdun, Marslı âşık Kraputnyk'in, şaşkın Arturo'nun, çekici Nastassia'nın ve ihtiyarcıkların öyküleri bizi bekliyor.

Sigmund Freud, John Belushi, Edgar Allan Poe ve Marilyn Monroe aynı barda. Stefano Benni deniz dibindeki bir barda oturan büyük ustalara saygı duruşu yapmakla kalmıyor, bir sandalye çekerek onların arasındaki yerini alıyor!

Orjinal Adı: Il Bar Sotto Il Mare
Ülke: İTALYA
Çevirmen: Sema Baykal
İlk Baskı: 1987
Sayfa Sayısı: 216
23,00 TL


Hep Hızlı Olur / Christopher Kloeble
"Bir kardiyoloğun manikürlü parmakları ne kadar süresi kaldığını göstermişti. Fred'i elinden tutup doktorun arkalarından seslenmesine aldırış etmeden hastaneden ayrılmışlardı.

"Beş parmak çok kötü Albert."

"Hayır, Fred. Beş parmak o kadar da kötü değil," diye karşılık vermişti Albert.

"Gerçekten mi? Sende kaç parmak var? Ölmene kaç parmak kaldı?""

Tüm zamanını ansiklopedi okuyarak ve yeşil arabaları sayarak geçiren babasına babalık yapmak zorunda olan Albert, hiç tanımadığı annesini arıyor. Ona yardım edebilecek tek kişi, ne söylediğinin farkında dahi olmayan Fred. Ve o ölmek üzere!

Christopher Kloeble, zamana karşı savaşan Albert'ın hikayesini anlatırken hassas bir aile romanı ile eğlenceli bir yol romanını bir araya getirmeyi başarıyor.

"Etkileyici! Kloeble'nin sinematik bakış açısı ve canlı öykü anlatımı, bizleri insani ve ahlaki değerlerle sarıp sarmalıyor." - Publishers Weekly

"Tamamıyla karmakarışık! Kloeble bu karmaşıklığı ustalıkla kullanarak okuru final için hazırlıyor." - Seeing the World Through Books

"Her Şey Hızlı Olur is dahice kurgulanmış, akıllıca yazılmış, hızlı ilerleyen güçlü bir roman. Son kelimesine kadar eğlence dolu!"-Ha Jin

Orjinal Adı: Meistens alles sehr schnell
Ülke: ALMANYA
Çevirmen: İlhan Yabantaş
İlk Baskı: Mayıs 2012
Sayfa Sayısı: 294
28,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template