♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Isabel Allende’den renklenecek bir hikâye!

Latin Amerika edebiyatının en önemli isimlerinden Isabel Allende’nin çarpıcı hikâyesinin, moda tasarımcısı Ana de Lima’nın çizgileriyle buluştuğu Porselen Peri, okurlar için hem sürükleyici bir hikâye hem de bir boyama kitabı.  

Ruhlar Evi kitabının yazarı Şilili Isabel Allende’nin ilham veren hikâyesinin Ana de Lima’nın çizgileriyle buluştuğu kitabı Porselen Peri, Desen Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Hem herkesi içine alan bir hikâye hem de benzersiz bir boyama kitabı olan Porselen Peri, yalnız bir adamın ansızın değişen hayatına ayna tutuyor. 

İçine kapanık, tekdüze bir yaşam süren noter memuru Don Cornelio’nun sıradan evreni bir sonbahar günü bir antikacıda şans eseri gördüğü porselen peri sayesinde, dönüşmeye başlayacaktır. Don Cornelio zamanla, günlerini noter bürosuna kapanıp geçirmek yerine, dışarıda insanlarla sohbet etmek, yeni arkadaşlar edinmek, çiçeklere bakmak ve hayvanları beslemek istediğini keşfeder. Porselen Peri de bu içsel yolculukta ona rehberlik edecektir.

Edebiyatı resim sanatıyla buluşturan Porselen Peri, peşinden koşulan hayallerin insanın hayatını gerçekten değiştirebileceğini vurgulayan ve kitapseverleri kendi iç dünyalarına kulak vermeye çağıran bir eser. İncelikli desenleriyle her yaştan kitapsevere keyifle renklendirebileceği bir okuma deneyimi sunan kitap aynı zamanda, her okurun elinde farklı renklerde canlanarak hayat bulacak.  

"Porselen Peri, İspanyolca yazan en iyi yazarlardan biri tarafından kaleme alınmış bir öykü olmasının yanı sıra harika bir boyama kitabı.” Woman

Isabel Allende, 1942’de Peru’da doğdu. Diplomat üvey babasının seyahatlerine eşlik ettiği dönemde, 1945-1951 yılları arasında Şili’de yaşadı. Gazeteciliğe Şili’de başladı. 1973 askeri darbesinin ardından Venezuela’ya sığındı, on üç yıl orada kaldı ve yazmaya başladı. 1982’de ilk romanı Ruhlar Evi, Latin Amerika’nın efsanevi kitapları arasına girdi. O zamandan bu yana, uluslararası başarı elde eden yirmi iki kitap yazdı. Eserleri 35 dile çevrildi, tüm dünyada 67 milyondan fazla sattı. 50 uluslararası ödüle ve 13 fahri doktoraya değer görüldü. 2010’da Şili’de Ulusal Edebiyat Ödülü’nü, 2014’te Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek sivil nişanı olan Özgürlük Madalyası’nı aldı. 1988 yılından beri Kaliforniya’da yaşıyor.

Ana De Lima, 1977’de Coruña’da doğdu. Doğduğu kentteki Goymar Moda ve Tasarım Okulu’ndan mezun oldu. Barselona Tasarım Koleji (BAU) ve Londra Saint Martins School of Arts’ta illüstrasyon dalında çeşitli mesleki eğitimler aldı. Dokuz yıl boyunca moda tasarımcısı olarak farklı markalar için çalıştı, baskı üzerine uzmanlaştı. Eserleri pek çok kez sergilendi. İllüstrasyonlarında ağırlıklı olarak doğadan ilham alıyor. Denizi, çiçekleri, bitkileri, hayvanları, dağları, ağaçları ve ayrıca gündelik nesneleri tasvir ediyor.

Porselen Peri / Isabel Allende
Resimleyen: Ana De Lima   
Türkçeleştiren: Çiğdem Öztürk
Resimli Kitap, Her Yaş 
Desen Yayınları
96 Sayfa
Fiyat: 30,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template