♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Akif Kurtuluş'tan “Daktilo Yazıları” ve “Romantik Korno” Can Yayınları Etiketiyle Raflarda

Akif Kurtuluş’un iki deneme kitabı “Daktilo Yazıları” ve “Romantik Korno” Can Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluşuyor.

Akif Kurtuluş’tan Daktilo Yazıları 
Akif Kurtuluş’un Politika ve Sanat ile Harita Metod Defteri isimli kitapları, Daktilo Yazıları başlığı altında, “bir” kitap olarak bir araya geldi.

Derin, kuvvetli ve entelektüel enerjisi yüksek bu yazılar, Ekim Devrimi öncesi ve sonrasında yoğun olarak ortaya çıkan sanat-iktidar çatışması; sanatın, gerçekliği kavrama ve kurma sorunu gibi önemli meselelere değiniyor. Aynı zamanda Türkiye’deki sanat pratiklerini, eleştirinin besleyici damarından vazgeçmeden çözümlüyor.

Daktilo Yazıları, politikanın, “kültür dünyası”nı kestiği ve sanatçıların da “politik olan”la kesişmekteki tutum ve meselelerine dair yekpare bir çalışma…

Akif Kurtuluş’tan Romantik Korno
İhtimamda hep bir eksiğim oldu ama sevgimde kuşkum yoktur. Hayat da benim için böyle bir şey. Sevdim ama herhalde beni tatmin edecek bir ihtimam gösteremedim. Ölümden korktuğumdan mı? Yine de bu korkunun bende uyandırdığı hiçbir saygı yok.

Hayata, benim için “yeterli” özeni göstermediğimin sorumlusu ölüm korkusuysa, demek ki tuhaf bir paradoksla yüz yüzeyim.

Denemenin, o zor ulaşılan lezzetini ve ele avuca sığmaz sesini, “şair” Akif Kurtuluş’un, bildiği ve düşündüğü, gördüğü ve yazdığı yerde karşılamak için Romantik Korno…
   
AKİF KURTULUŞ, 1959’da Ankara’da doğdu. 1981’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yarın (1981), Edebiyat Dostları (1988) ve Edebiyat Eleştiri (1991) dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. İlk şiiri 1980 yılında Türkiye Yazıları dergisinde yayımlandı. Yalan Şiirler (1983), Tören Provası (1989), Kırgınlıklar Galası (1997), Herkes Gitmiş (2005) adlı şiir kitapları yayımlandı. Ayrıca Politika ve Sanat /Ekim Devrimi (1917-1932) (1998) araştırma kitabı ile Romantik Korno (1998), Harita Metod Defteri (2000) adlı deneme kitaplarının yanı sıra Mihman (2012) ve Ukde (2014) adlı romanları yayımlandı.

DAKTİLO YAZILARI
Yazar: Akif Kurtuluş
Tür: Deneme
Sayfa sayısı: 368 Sayfa
Fiyatı: 27,5 TL
Yayın tarihi: 21 Mart 2017

ROMANTİK KORNO
Yazar: Akif Kurtuluş   
Tür: Deneme
Sayfa sayısı: 133 Sayfa
Fiyatı: 13 TL
Yayın tarihi: 21 Mart 2017


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template