♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Pelin Erdoğan’nın Hikaye Kitabı “Çok mu Çıplak?” Ağaçkakan Yayınları’ndan Raflarda

Pelin Erdoğan, uzun yıllar boyu biriktirdiği erkek şiddeti haberlerini hikayeler haline getirdi. Bu kitap o hikayelerden oluşuyor. Hepsi kurmaca, hepsinin altında yaşanmış gerçekler var. Hepimizin civarında bol miktarda bulunan ama gazetelere düşene kadar yokmuş gibi davranılan, gazetelere düştükten sonra “bizden uzaktaymış” muamelesi gören, oysa yanıbaşımızda duran çok sert bir şiddet bu. Bu sertlik doğal olarak hikayelere de yansımış durumda.

“Öykülerim, hadsiz gerçekler. Yaşanmış.

Okuduğunuz bir öykü, belki komşunuzun hayat öyküsü. Belki her gün yüzüne bakıp da, kravatlı oluşu hatırına, edepsizliği yakıştıramadığınız müdürünüzün…

Babanın kızına, amcanın erkek yeğenine tecavüzü yalan değil. Babasından çocuk doğuranlar, köpekle, eşekle, tavukla yaşanan cinsel azgınlıklar yalan değil. Cinsiyet kimliklerinin parayla, güçle, kaba kuvvetle, etle, dolgun memelerle biçimlendiği sokaklar yalan değil.”

Pelin Erdoğan kimdir?
Ankara doğumlu. İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans sahibi. İngiltere ve Amerika’da enerji sistemleri alanında akademik çalışmalar yaptı. Kurucusu olduğu Idol Consultancy firmasında teknoloji yönetimi hizmeti veriyor. Toplumsal cinsiyet konusu, flamenco dans, opera, müzikal ve fotoğraf ile yakından ilgileniyor. Ud çalıyor. Radikal Gazetesi/Radikal İki, Imece.org, Wesvee ve Kuzey Yıldızı dergilerinde yayımlanmış yazıları, öyküleri ve fotoğrafları var.

Çok mu Çıplak? / Pelin Erdoğan
Ağaçkakan Edebiyat Serisi – 1
Birinci Basım: Ocak 2017, İstanbul
Satış Fiyatı: 21 TL.
Dağıtım Tarihi: 6 Ocak 2017-01-04

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template