♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Doğan Kitap’tan Ocak Yenileri

Doğan Kitap Ocak ayını beş yeni kitapla karşılıyor. Merakla beklenen yeni Zülfü Livaneli romanı “Huzursuzluk”, Figen Alkaç’ın yeni öykü toplamı “Israrı Kanadında”, Burak Soyer’in romanı “Zıvana”, Amy E. Reichert’in sürprizlerle dolu aşk romanı “Tatlı Tesadüf”, Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek’in tarihin renkli vagonlarında seyahati “Zaman Treni” ayın yeni kitapları olarak raflarda…

Huzursuzluk / Zülfü Livaneli
Merhamet zulmün merhemi olamaz!

İstanbul’un kargaşası içinde sıradan bir yaşam süren İbrahim, çocukluk arkadaşı Hüseyin’in ölüm haberi üzerine doğduğu kadim kent Mardin’e gider. Onun, önce sevdaya sonra ölüme yazılmış, Mardin’de başlayıp Amerika’da sona ermiş hayatını araştırmaya koyulur. Böylece âdeta bir girdabın içine çekilir, tutkuyla ve hırsla gizemli bir kadının peşine düşer. 

Harese nedir, bilir misin? Develerin çölde çok sevdiği bir diken var. Deve dikeni yedikçe ağzı kanar. Tuzlu kanın tadı dikeninkiyle karışınca bu, devenin daha çok hoşuna gider. Kanadıkça yer, bir türlü kendi kanına doyamaz… Ortadoğu’nun âdeti budur, tarih boyunca birbirini öldürür ama aslında kendini öldürdüğünü anlamaz. Kendi kanının tadından sarhoş olur.

Mardinli Hüseyin ile IŞİD zulmünü misliyle yaşamış Ezidi kızı Meleknaz’ın ve kelamın çocuklarının hikâyesi... Livaneli okuru, sevda ile acının iç içe geçtiği bir Ortadoğu gerçeğiyle buluşturuyor.
Türk Edebiyatı/Roman, 160 Sayfa, 15 TL

Israrı Kanadında / Figen Alkaç
“Geçmiş ile insanın arasındaki korku hiç eksilmez...”

Kaybın, telafisi mümkün olmayanın buruk hatırasıyla anımsananın kitabı Israrı Kanadında. O tuhaf, iyileşemeyen iç yabancının: Yutkunmanın, dile gelemeyenin, suskunun kitabı. 

Anton, Rahman, Hayim, Balô, Bihan, Aden, Rênas, Diyar, Cumhur, Daryal, Latif ve Rızgo’nun kederli, kırgın ve müstehzi öykülerini anlatıyor Figen Alkaç.  

Bu isimler, bu coğrafyada yerinden edilmenin, yurtsuzluğun yakıcı öfkesi ve hüznüyle damgalı... İşte Alkaç, belki de bu yüzden öykülerini uzak anlamlara sürüklemek istiyor. 

Figen Alkaç dilde kurduğu yeni bir yurt ile ötekiyi, iç sürgünü, artık burada olamayanı, en önemlisi de kayıp özneyi tüm sosyolojik yüklerden arındırmayı deniyor öykülerinde.

Çünkü anlatmak iyileştirir. Anlatılanı da anlatanı da. 
Ve elbette dinleyeni de... 

Figen Alkaç, 1970 yılında Ankara'da doğdu. Defter, Varlık, Sarnıç, E, Virgül, Milliyet Sanat, Radikal Kitap, Hece gibi dergilerde öykü ve denemeleri yayımlandı. Bela Davulları (Yitik Ülke, 2007) adında bir öykü kitabı var. İstanbul'da yaşıyor.  
Öykü, 112 Sayfa, 15 TL

Zıvana / Burak Soyer
Dövüşmek zorundasın!
Herhangi bir şeye inanmıyordum. 
Buna kendim de dahil…

Ruhum bedenimden ayrılalı çok olmuştu. Benden o kadar nefret etmiş olmalı ki arkasından el sallamama bile izin vermeden uzaklaşmıştı içimden. 

Elimde, babamın, büyük bir kısmı benim işsiz geçirdiğim dönemde harcanmak üzere çeşitli bankalardan çekmek zorunda kaldığı 80 bin liralık borçtan başka bir şey yoktu. Umudumu, hayallerimi ayaklarımın altında bokları çıkana kadar ezmiştim. Belki de bu yüzden duygu namına hiçbir şey taşımıyordum. Aileme, arkadaşlarıma, kendime olan saygımı tamamen yitirmiştim. Aynaya her baktığımda sırıtarak, korkağın teki olduğumu söylüyordum kendime. Ve bu bana artık hiç koymuyordu.    

Sert bir içki kadar sarsıcı bir metin Zıvana… Sarı’nın hikâyesi… 

Radikal, Akşam gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış, oyunculuk yapmış, halen muhtelif internet sitelerine siyaset, edebiyat ve müzik yazıları yazan Burak Soyer’den otobiyografik bir roman… 
Burak Soyer:  9 Ocak 1986 yılında Kütahya’da doğdu. 1992 yılında Çanakkale’ye yerleşti. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı’nı kazandı. Aynı yıl okulu bıraktı. Bir süre garsonluk yaptı. 2005 yılında Radikal Gazetesi Kültür Sanat Servisi ve Radikal Kitap’ta stajyer olarak gazeteciliğe başladı. 2006 – 2008 yılları arasında Akşam Gazetesi Ekler Servisi’nde muhabir olarak çalıştı. 2008’in sonunda ‘Memleketim’ dediği Çanakkale’ye geri döndü. Burada çeşitli yerel gazetelerde görev yaptı. 2010 yılında internethaber.com’da editör olarak işe başladı. 2012 yılında Reklam Store şirketine bağlı 12 sektörel internet sitesinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Buradan ayrılıp sözcü.com.tr’de editör olarak işe başladı. Bu dönemde İstanbul Oyuncu Tayfası’ndan oyunculuk eğitimi aldı ve tekrar Çanakkale’ye dönerek Çanakkale’nin ilk özel tiyatrosu Tiyatro Troya’da oyunculuk eğitimine devam etti. Bu eğitimler neticesinde ‘Son Mektup’ filminde George karakterini canlandırdı. 2009 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu. Halen BirGün, sendika.org, kitapeki.com ve muhtelif internet sitelerine siyaset, edebiyat ve müzik yazıları yazmaktadır. 
Roman, 176 Sayfa, 16 TL

Tatlı Tesadüf / Amy E. Reichert
Sürprizlerle dolu bir aşk hikâyesi

Lou, kendi açtığı sevimli Fransız restoranı Luella’s’ın başarısı için yorulmadan çalışır. Çok sevdiği işi ile yakışıklı ve zengin nişanlısı arasında bir denge de kurabilirse hayatı tam istediği gibi olacaktır.

İngiliz asilzade Al ise bir gazetede takma isimlerle yazdığı sert yemek eleştirileriyle tanınmıştır ve bir gün eline geçen bir not onu Lou’nun restoranına götürür. 

Şefin hayatının en berbat gününde gittiği restoranda, kötü yemekler yiyen Al, Luella’s hakkında en acımasız yazılarından birini yazar. Al son yazısının başarısını kutlarken, o sırada Lou’nun hayatı darmadağın olmak üzeredir: Nişanlısı onu aldatmıştır, restoranı hakkında zehir zemberek bir yazı çıkmıştır ve iflas etmek üzeredir. 

Ama sürprizlerle dolu hayat Al ile Lou’yu farklı kimliklerle karşılaştıracaktır… Artık ikisinin âşık olması an meselesidir. 

Ancak bir sorun vardır:
Gelecek için geçmiş görmezden gelinebilir mi?

Amy E. Reichert, bir akşam yemeğinde bir araya gelmek isteyeceğiniz kadar gerçek karakterlerle dolu, mutlu sonla biten hikâyeler yazmaya bayılıyor. En az bir aşçı kadar yemek yapmaya meraklı, elma şarabına da çok düşkün. Elinden her iş gelen bir anne. İngiliz edebiyatı bölümünü bitiren Reichert, yaşadığı kentin halk kütüphanesinin yönetiminde yer alıyor.
Çeviren: Belma Bulut, Aşk/Macera, 312 Sayfa, 27 TL

Zaman Treni / Özlem Kumrular & Mehmet Perinçek
Tarihin Renkli Vagonlarında Bir Seyahat
  • Anadolu’da 4000 yıl önce ocakta ne pişiyordu?
  • Halil İnalcık’a göre Osmanlı tarihinde efsane olarak gelişen ve yıllardır yanlış bilinen olaylar hangileri?
  • Venedik arşivinden Osmanlı tarihini yeniden yazdıracak hangi belgeler çıktı?
  • Türklerin de ütopyaları var mı?
  • Osmanlıca diye bir dil var mı?
  • Milli Mücadele'de gizli Türk-Japon temaslarının önemi neydi?
  • Atatürk’e göre Türkler neye tapardı?
  • Samurayların İkinci Dünya Savaşı'nda ne işi vardı?
  • Canavarların da bir tarihi var mı?

Zaman Treni renkli bir tarih yolculuğuna çıkarıyor okurları. Özlem Kumrular ve Mehmet Perinçek’in önemli tarihçiler ve uzmanlarla yaptığı söyleşiler yukarıdaki soruların yanıtlarını ve daha nice ilginç tarihi gerçeği ortaya koyuyor. Osmanlı’dan Japonya’ya, samuraylardan canavarlara, Fatih Sultan Mehmed’den Atatürk’e geniş bir coğrafyada, renkli tarihi kişiliklerle müthiş bir seyahat…

Doç. Dr. Özlem Kumrular; 1974'te İstanbul’da doğdu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde yaptı. 16. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi üzerinde çalıştı. Yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunan Kumrular, halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. 

Dr. Mehmet Perinçek; 1978’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2005-2006 öğretim yılında Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü’nde, 2010-2011 öğretim yılında Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü’nde misafir araştırma görevlisi olarak çalıştı. On beş seneyi aşkın zamandır Rus-Sovyet devlet arşivlerinde “Türk-Sovyet İlişkileri” ve “Ermeni Meselesi” üzerine araştırmalar yapıyor. Bu konular üzerine birçok makalesi ve kitabı var. “Sovyet Arşiv Belgelerinin Işığında Türk-Sovyet Askeri İlişkileri: Doğu Cephesi (1919-1922)” başlıklı doktora tezini yazdı. 
Tarih, 304 Sayfa, 25 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template