♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Uluslararası Man Booker Ödüllü Vejetaryen Tüm Kitapçılarda!

April Yayınları yılın sonunu merakımızı gidererek getiriyor. Han Kang’ın Man Booker Ödülü kazandığından bu yana merakla beklediğimiz romanı “The Vegetarian”a sonunda kavuşuyoruz. “Vejetaryen” adını alan roman Göksel Türközü’nün çevirisi ve April etiketiyle 2 Ocak’ta raflarda. 

2016 Uluslararası Man Booker Ödülüne layık görülen roman, New York Times Book Review, Entertainment Weekly, Publishers Weekly, Time, Buzzfeed, Bookpage ve Huffington Post gibi birçok gazete ve sitenin “2016’nın En İyi Kitapları Seçkisi”nde yer alarak yıla damgasını vurmuştu. April Yayınları’nı “ne zaman çıkacak” sorularına boğmamıza neden olan roman, yeni yıla okuma keyfiyle başlamak için ideal görünüyor.

Vejetaryen, kendisine biçilen role uymak istemeyen bir kadının kendini bulma savaşının, vejetaryen olmaya karar verdikten sonra yaşadığı ilginç değişimin hikayesi.

Rüyalar başlamadan önce Yonğhe ve kocasının hayatları gayet sıradandı.
Evliliğin tekdüzeliğinde normal bir yaşam sürerlerken,
Yonğhe rüyalar görmeye başladı ve vejetaryen olmaya karar verdi.
Evdeki tüm etleri bir torbaya doldurdu.
Kalamarları. Yumurtaları.
O hafta kocası, iş yerine ilk kez ütüsüz bir gömlekle gitti.
Bu, korkunç değişimin başlangıcıydı.

Han Kang bizleri cinselliği, şiddeti, ilişkilerimizi ve saplantılarımızı sorgulayacağımız rahatsız edici bir yolculuğa çıkarıyor.

“Derinize nüfuz edecek ürkütücü bir evrenselliğe sahip.”  -Laura Miller

"Kang, insan beyninin ve bedeninin dayanabileceği sınırları ve vahşetin en uç biçimlerinde bile görülebilen tuhaf güzellikleri araştırıyor."  -Entertainment Weekly

Han Kang: Gwangju’da doğdu ve on yaşında Seul’e taşındı. Yonsei Üniversitesi’nde Kore Edebiyatı eğitimi gördü. Yi Sang Literary Prize, Today’s Young Artist Award, Korean Literature Novel Award sahibi yazarın Baby Buddha ve Vejetaryen kitapları sinemaya da aktarıldı. Deborah Smith tarafından İngilizceye çevrilen Vejetaryen, Uluslararası Man Booker Ödülü’ne layık görüldü; New York Times Book Review, Entertainment Weekly, Publishers Weekly, Time, Huffington Post, Buzzfeed, Bookpage gibi gazete, dergi ve platformlar tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterildi. Kang, Seoul Institute of the Arts’ta yaratıcı yazarlık dersleri vermektedir.

Göksel Türközü: 1972 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra Kore Hükûmetinin yüksek lisans bursunu alarak Kore’ye gitti. 2006 yılında Erciyes Üniversitesi’ne yardımcı doçent olarak geçiş yaptı. Yonsei Üniversitesi tarafından düzenlenen “6. Yabancılar Arası Korece Şiir ve Kompozisyon Yarışması”nda şiir dalında büyük ödül kazandı. Kore Hükûmeti tarafından Kore dilinin gelişimi ve tanıtımına katkıda bulunanlara verilen Kore Devlet Başkanı Nişanını aldı. Halen Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kore dili eğitmenliği, araştırmacılığın yanı sıra edebiyat çevirileri de yapmaktadır.

Vejetaryen / Han Kang 
Özgün adı: The Vegetarian
Türkçesi: Göksel Türközü
Türü: Roman
Yayınevi: April
1. Baskı Ocak, 2017 
Sayfa: 160
Fiyat: 18 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template