♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

KRP Yayıncılık'tan Aralık Yenileri

KRP Yayıncılık Aralık ayını sekiz yeni kitapla karşılıyor. Tara Conklin’in övgülere boğulan tarihi kurgusu “Geçmişin İzleri”, C.L. Taylor’un soluk kesen gerilimi “Kaza”, Mel Sherratt’ın tüyleri diken diken eden polisiye gerilimi “Lideri İzle” ve Michael Mortimer’in esrarengiz macerası “Sır Safiri” ayın edebiyat kitapları olarak Hyperion etiketiyle raflarda... KRP yayıncılık alt markası MB Yayınları ile Muhammed Bozdağ külliyatına başlıyor. Serinin ilk iki kitabı “Sevgi Zekâsı” ve “Zihinsel Şifa” raflarda. Serdar Çakır’ın sıra dışı ve çarpıcı kişisel gelişim kitabı “Dört Sınav ile Tekrar Çemberinden Çıkış: İlişkiler, Sağlık, Para, Teslimiyet” Olasılık, Işıl Erverdi’nin yazıp Ayşegül Erer’in resimlediği okul öncesi kitaplığının yenisi “Arı Kitabım” da Kumdan Kale etiketiyle raflarda...

Geçmişin İzleri / Tara Conklin
Lina Sparrow, Amerikalı kölelerin mirasçıları için tazminat talep eden tarihî bir toplu dava üzerinde çalışan genç ve işine tutkun bir avukat. Josephine ise Virginia’daki bir tütün çiftliğinin gelecek vadeden ressam hanımı Lu Anne Bell’e hizmet eden, on yedi yaşında bir ev kölesi. İç Savaş öncesi Virginia ile modern New York arasında gidip gelen Geçmişin İzleri; sanat, tarih, aşk ve sıra dışı iki kadının birbirine geçmiş hayatlarının sırları ile örülmüş, yürek yakan bir hikâye.

“Kitap kulüpleri için yılın romanı olacak bir kitap.” –MARIE CLAIRE
“Sizi, zihninizin iplerinden yakalayıp koşmaya başlıyor.” –ENTERTAINMENT WEEKLY
“İki kadının hayatının, ek yeri belirsiz bir şekilde yan yana gelmiş geçmişi ve bugünü; sanatın, gerçeği arayışın ve adaletin sağaltıcı doğası. Okuyucuların uyku vaktini kaçıracakları kesin.” –LIBRARY JOURNAL 
“Doyurucu ve şaşırtıcı… kalpleri ağrıtacak.” –PLAIN DEALER 
“Bilgili, heyecanlı ve kendine güvenen bir çıkış.” –MARIA SEMPLE
“Enfes.” –ESSENCE

TARA CONKLIN, bir hukuk şirketinin New York ve Londra ofislerinde dava vekili olarak çalıştı ama şimdi vaktini roman yazmaya adamış durumda. Tarih dalındaki Lisans Derecesini Yale Üniversitesinden, Hukuk dalındaki Lisans Derecesini New York Üniversitesi Hukuk Fakültesinden, Hukuk ve Diplomasi Master Derecesini de Tufts Üniversitesi Fletcher Okulundan aldı. St. Croix’te doğdu, Massachusetts’te büyüdü ve şimdi ailesiyle birlikte Washington-Seattle’da yaşıyor Geçmişin İzleri, yazarın ilk romanı.
Orijinal Adı: The House Girl
Çevirmen: Zeynep Ünalan
Türü: Tarihî Kurgu
Yayın Markası : HYPERION
Sayfa: 360
Fiyatı: 19 TL

Kaza / C.L. Taylor
On beş yaşındaki Charlotte; bir hastane odasında, komada. Çünkü kendini bir otobüsün önüne attı. Annesi Sue ise bunun bir kaza olmadığından emin. Charlotte’un dikkatini dağıtan şeyin; telefonu, iPod’u veya caddede bulunan herhangi birisi olduğuna inanmıyor. 

Sue, Charlotte’un kendi hayatına son vermeyi istediğini düşünüyor.  Böyle düşünmek için haklı bir nedeni var çünkü kızının günlüğünde “Bu sırrı taşımak beni öldürüyor,” yazan satırları okudu.

Sue, gerçeği keşfetmeye ve bu sırrın ne olduğunu bulmaya kararlı. Herkesten şüpheleniyor: kocasından, Charlotte’un erkek arkadaşından, en iyi dostundan, öğretmenlerinden… Birilerinin bir şeyler bildiğini fakat kimsenin söylemediğini biliyor. Sue, sorunlu ve gergin bir kadın. Bir parlamento üyesinin karısı, güzel Charlotte’un annesi ama zaman zaman neredeyse bir sinir hastası gibi görünüyor, üstelik paranoyak ve şüpheci. 

Geçmişte onun ruhsal çöküntülerine şahit olan kocası ve üvey oğlu, şüphesiz onun için endişeleniyorlar. Peki Sue, şüphelerinde haklı mı? Yoksa yine bir sinir krizi mi geçiriyor?  O, güvenilir biri mi?
Ona güvenebilir miyiz?
Orijinal Adı: The Accident
Çevirmen: Belgin Selen Haktanır
Türü: Gerilim
Yayın Markası : HYPERION
Sayfa: 345
Fiyatı: 19 TL

Lideri İzle / Mel Sherratt 
Şehrin su kanalında bir adamın cesedi bulunur. Cebinde, E şeklinde mıknatıslı bir harf vardır. 

Günler sonra ikinci bir kurban daha bulunur. Bu sefer, kıyafetlerinin arasına bir V harfi sıkıştırılmıştır.

Cesetlerin sayısı artmaya devam ettikçe ele geçirilen çocuksu fakat tekinsiz ipuçları, Dedektif Allie Shenton ve mesai arkadaşlarını teyakkuza geçirir. Yarış başlamıştır. Allie ve arkadaşları, katilin bir sonraki adımda nereden vuracağını tahmin edebilmek için hızlı davranmak zorundadır. Kurallar basit fakat hayatidir: Katili yakalamak için lideri izlemek gerekmektedir.

Bir çocuğun, korkunç ve yetişkinlere has şaşırtmacası ile tüylerinizi diken diken edecek oyununun hikâyesi. Bu, Dedektif Allie Shenton serisinin ikinci kitabı ama ilkinden bağımsız bir hikâye olarak da hoşunuza gidecek.
Orijinal Adı: Follow the Leader
Çevirmen: Belgin Selen Haktanır
Türü: Polisiye / Gerilim
Yayın Markası : HYPERION
Sayfa: 376
Fiyatı: 20 TL

Sır Safiri / Michael Mortimer
1769 yılı, Linnaeus’un öğrencilerinden Daniel Solander’ın Yeni Zelanda’da olağanüstü bir keşif yaptığı yıldı: kendine has özellikleri olan, onu eline alan kişinin doğasını değiştiren ve bu yüzden bir sır olarak kalması gereken safirli bir taş. Dört parçaya ayrılan bu taş, tarih boyunca Niels Bohr, Greta Garbo ve Joseph Stalin gibi çeşitli insanların ellerine geçmişti. 

Solander’in ölümü üzerinden iki yüzyıldan fazla zaman geçtikten sonra Ida Norlund adlı bir öğrenci, büyükannesinden gelen beklenmedik bir haber üzerine gizemli bir kutuyu muhafaza etmekle görevlendirildi. Ancak yolunda gitmeyen bir şeyler vardı. Kutunun ona ulaşmasını sağlayan adam öldü. Artık Ida, yalnızca polisin değil aynı zamanda bu gizemli kutuyu elde etmek için her şeyi göze alabilecek gizli bir bilim cemiyetinin de takibine girdi.

Böylelikle esrarengiz büyükannesini aramaya koyulan Ida, İsveç’in kuzeyinden başlayan yolculuğunu Finlandiya ve Rusya’ya kadar sürdürecekti. 
Bu gizemli taşın sırrı neydi?
Orijinal Adı: The Maidenstone
Çevirmen: Belgin Selen Haktanır
Türü: Macera
Yayın Markası : HYPERION
Sayfa: 502
Fiyatı: 29 TL

Sevgi Zekâsı / Muhammed Bozdağ
Yaşama sevincini kalbimize huzurla yerleştirmenin sanatını anlatıyor Sevgi Zekâsı… Gençler, anne babalar ve büyüklerimiz; zihnimizi, sevginin sevincini üreten düşüncelerle doldurabiliriz.

Sevgi hayatımızı nasıl etkiler? Sevgiyi ne tür düşünceler üretir? Sevgiyi hangi dil kanallarından, nasıl dengeli ifade ederiz? Allah, Peygamber, öz benlik, anne-baba, aile, kazanç, dost, vatan ve doğa sevgilerimizi nasıl besler ve nasıl ifade ederiz? Çevremizdeki sevgi sebeplerini nasıl algılar ve yaşama sevincimizi nasıl arttırırız?   

Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevme yoluna girdiğimiz zaman, gönül dünyamız bahar bahçesine dönüşüyor. Mavi gök kubbe, kanatlarını üzerimize seriyor; bulutlar sevgilerini serin damlalarıyla tenimize sunuyor. Çiçekler bizim için kokuyor, doğa bizim için şarkı söylüyor, rüzgâr bizi serinletmek için uzaklardan seğirtip geliyor!   

Okuyuculardan: 
“Aileme, çevreme, çiçeğe ve böceğe bile artık sevgiyle bakıyorum.” 
“Bu kitaptan sonra eşimi, çocuklarımı daha çok seviyorum.” 
“Altmış yaşında öğretmenim. Böylesine etkileyici kitap okumadım.” 
“Kitabı tekrar tekrar okudukça hem gülüyorum hem de ağlıyorum.” 
“Artık çevreme daha nezaketli davranıyorum. Karıncaları bile seviyorum.”
Türü: Kişisel Gelişim
Yayın Markası : MB YAYINLARI
Sayfa: 268
Fiyatı: 15 TL

Zihinsel Şifa / Muhammed Bozdağ
Beyni, zihni, hafızayı, ruh hâlini güçlendirip gerilimleri aşmanın; maddi, psikolojik ve manevi yöntemlerini açıklıyor Zihinsel Şifa… Öğrenci, çalışan, ev hanımı, yaşlı, genç; koşturan, unutan, gerilen, üzülen, öfkelenen, kaygılanan herkese kendi kendine yardım yöntemleri sunuyor. 

Yorulan beyin nasıl beslenir ve beyin kimyası nasıl onarılır? Hafıza, düşünme ve öğrenme gücü nasıl arttırılır? Stres nasıl azaltılır? Beynin pilini bitiren düşünce çarpıklıkları nasıl giderilir? Kaygı, öfke, suçluluk, değersizlik gibi yıkıcı duyguların kaynağı nasıl kurutulur? Zorba, sahtekâr, pazarlıkçı, paranoyak gibi dengesiz kişilerle ilişkiler nasıl yönetilir? Ölüm, kaza, ayrılık, işsizlik gibi ağır stresler manevi yollarla nasıl aşılır?

Düşünce ve öğrenme hızınız mı yavaşladı? Zorluklara tahammül gücünüz mü azaldı? Sırf yediğiniz yağının türünün beyninizin çalışma hızını bin kat artırabileceğini biliyor musunuz? Ya uykusuzluğun veya susuzluğun beyninize etkisi? Beynimizi nasıl besleyip, koruyup, verimli yönetebileceğimizi bize okullarda öğretmiyorlar.

Bilimle maneviyatı, psikolojiyle biyolojiyi birleştiren, her ortalama zihnin kavrayıp uygulayabileceği; işe yarar, kendi kendine yardım ilkeleri… 

Beynimiz ihmale gelmez.
Türü: Kişisel Gelişim
Yayın Markası : MB YAYINLARI
Sayfa: 294
Fiyatı: 15 TL

Dört Sınav ile Tekrar Çemberinden Çıkış: İlişkiler, Sağlık, Para, Teslimiyet / Serdar Çakır
21. yüzyıl ile benliğimizin yükseleceği ve çok fazla sınavın yaşanacağı bir döneme girdik. Hırs ve dünyevi isteklerimizin son 10 yılda çok arttığı bu dönemde, içinizde bir şeylerin yanlış gittiğini hissediyorsanız ve aynı döngüler içinde kapalı kaldığınızı görüyorsanız artık uyanış zamanınız gelmiş demektir. 

Yaşam sınavları, her insanın öğrenmek zorunda olduğu dersleri içerir ve bu dersler geçilemediğinde “kader” zannettiğimiz kısır döngülere insanı hapseder. Kısır döngüler, aynı hayatı değişik şekilleriyle tekrar yaşamak gibidir. İnsanlar, mekânlar ve konular değişir ama yaşanan içerik  aynı kalır. Aynı acılar, aynı hissediş, aynı zorluklar ve aynı umutsuzluklar, sanki insanı birbirinin kopyası hayatlar yaşamaya zorlar. Sınavlar geçilemediğinde yaşamda yol almak da imkânsızlaşır. Gerçekte ise bu sınavları kendisine neden sipariş ettiğinin farkına varanlar, tekrar çemberinden çıkışı görebilir ve yaşamda ilerleyebilirler. 

Dört Sınav; günümüzde her insanın başında olan ve en çok zorlandığımız ilişkiler, para, sağlık, teslimiyet sınavlarını ve bu sınavlardan nasıl geçileceğini ayrıntıları ile açıklıyor, sizi kendiniz hakkında düşünmeye zorluyor. Artık bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorsanız ve yaşamın size sunmaya istekli olduğu zenginliği kucaklamaya hazırsanız bu kitap sizi değişime zorlayacak. Okurken kendinize şaşıracak, sınavları yanlış anlamanın hayatı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramadığını göreceksiniz. Tereddütsüz tekrar tekrar okumak ve başkalarına okutmak isteyeceksiniz. Fakat bu bir kitap değil, âdeta ruhunuza fırlatılmış bir işaret fişeği.

Sen Ol’madan Olmaz'ın yazarından yine sıra dışı ve çarpıcı bir eser...
Türü: Kişisel Gelişim
Yayın Markası : OLASILIK
Sayfa: 256
Fiyatı: 19 TL

ARI KİTABIM (Mevsimler ve Doğa) / Yazan: Işıl Erverdi & Resimleyen: Ayşegül Erer
Değerli Büyükler, 

Mevsimler ve Doğa serimizi, çocuklarımızın öğrenmeye çok açık oldukları bebeklik ve okul öncesi dönemleri için oluşturduk… 

Kitapları, küçük çocukların dikkat süresi, dil gelişimi ve görsel algı kapasitelerini dikkate alarak hazırladık. 

Şehir hayatı bizleri doğadan ve hatta mevsimlerin özünden uzaklaştırıyor. Çocuklarınızın bu kitaptan öğrendiklerini onlarla beraber doğada gözlemleyerek birlikte keyifle vakit geçirebilirsiniz.
Türü: Okul Öncesi
Yayın Markası : KUMDAN KALE
Sayfa: 14
Fiyatı: 6 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template