♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

hep kitap’ın neşeli kahramanları “Tavşancan ile Faresu”dan üç yeni macera!

Axel Scheffler’in yazıp resimlediği “Tavşancan ile Faresu” dizisinden 3 yeni macera, hep kitap etiketiyle 9 Aralık’ta raflardaki yerini alacak. Okul öncesi dönemdeki çocuklara seslenen Tavşancan ile Faresu’nun maceralarında, çocukların dünyasına özgü konular ele alınıyor. 

Tüm dünya çocuklarının zevkle okuduğu Gruffalo’nun çizeri Axel Scheffler’in yazıp resimlediği “Tavşancan ile Faresu” dizisinde; arkadaşlık, paylaşma, sorunlara çözüm bulma temaları öne çıkıyor. The Guardian’ın “İç rahatlatan, mizah dolu bir hikâye” olarak tanımladığı kitapların resimleri de çocuklara görsel bir şölen sunuyor. Berrak İdiman tarafından Türkçeleştirilen dizi, şimdilik 7 kitaptan oluşuyor.

Önceki ay 4 kitapla çocuklara ulaşan serinin diğer 3 kitabı Tavşancan ile Faresu Büyük Balon, Tavşancan ile Faresu Uyku Vakti Kurbağası ve Tavşancan ile Faresu Yeni Arkadaş da yine hep kitap aracılığıyla okurlarla buluşuyor.

Tavşancan ile Faresu serisinin balonlar, köpükler, oyuncaklar ve gerçek dostluk üzerine tatlı ve eğlenceli hikayeler anlatan 3 yeni kitabı, 9 Aralık’tan itibaren hep kitap etiketiyle raflarda!

Tavşancan ile Faresu
Yazan, resimleyen: Axel Scheffler
Çeviren: Berrak İdiman

Tavşancan ile Faresu Büyük Balon
Tavşancan büyük balonuyla çok gurur duyar! Ama yanlışlıkla elinden kaçırınca balonu patlar ve Tavşancan çok üzülür. Neyse ki Faresu’nun aklına güzel bir fikir gelir ve Tavşancan yeniden güler! Balonları ve köpükleri seven herkes için tatlı bir hikâye...

Tavşancan ile Faresu Uyku Vakti Kurbağası
Faresu Tavşancan’ın evine yatıya gelir ama tam uyuyacakları sırada Faresu en sevdiği oyuncağı getirmediğini fark eder! Çok sevdiği bir oyuncağı olan herkesin kendinden bir şeyler bulacağı güzel bir hikâye...

Tavşancan ile Faresu Yeni Arkadaş
Tavşancan yeni bir arkadaş edinince Faresu kendini dışlanmış hisseder. Aman Tanrım, zavallı Faresu! Ama dondurma almaya gittiklerinde Tavşancan, Faresu ve Benek büyük bir sürprizle karşılaşırlar. Gerçek arkadaşlığın ne demek olduğunu anlatan eğlenceli bir hikâye...

AXEL SCHEFFLER HAKKINDA
1957 yılında Hamburg’da doğan Axel Scheffler, 1982’de İngiltere’ye taşındı. Bart Sanat Akademisi’nde öğrenim gördü. Scheffler, uluslararası başarıya elliden fazla dile çevrilen ve yıllardır çoksatanlar listesinden düşmeyen Julia Donaldson’ın The Gruffalo kitabını resimledikten sonra ulaştı.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template