♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kafka’nın “Ottla’ya ve Ailesine Mektuplar”ı Nora Kitap’tan Raflarda

Nora Kitap’ın “Dönüşüm” ile başlayan Franz Kafka serisi dördüncü kitap “Ottla’ya ve Ailesine Mektuplar” ile sürüyor. Şık kapaklarla çıkan serinin yeni kitabı Tüyap Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşuyor.

1909-1924 yılları arasında Kafka tarafından kaleme alınan bu mektuplar, Kafka ailesinin yaşamına, Prag Yahudi cemaati ile olan ilişkilerine ve Franz Kafka’nın ailesiyle kardeşlerine dair düşüncelerine tanıklık etmek için eşsiz bir kaynak. Oldukça zarif, utangaç, yaşadığı burjuva toplumuna karşı sessiz bir isyankar Ottla, Kafka’nın kendisini en yakın hissettiği kardeşidir. Ottla’nın sadeliği, dürüstlüğü, yürekten dinleme kabiliyeti ve abisiyle gurur duyuyor olması, Kafka’nın kardeşine özel bir yakınlık duymasını sağlar. II. Dünya Savaşı sırasında Ottla, Nazilerin Theresienstadt toplama kampına sürgün edilir ve 1943’te çocukların Auschwitz’e yolculuğunda onlara eşlik etmeye gönüllü olur. Savaştan sağ çıkamaz, ama kocasıyla kızları kurtulur ve abisinin ona yazdığı mektupları ve gönderdiği kartları muhafaza ederler. 

Ottla’ya ve Ailesine Mektuplar, Kafka’nın aile bireyleriyle mektuplaşmalarından bir kesit sunmakla kalmıyor, özellikle sevgili kız kardeşi Ottla’yla aralarındaki açık yürekli bağı ve anne babalarından gizledikleri bazı sırları da ortaya seriyor. Kitapta mektupların yanı sıra gönderilen kartpostallar, Kafka’nın el yazısı örnekleri ve kardeşiyle fotoğrafları da sizi bekliyor. İyi okumalar…

Kitap adı: Ottla’ya ve Ailesine Mektuplar / Franz Kafka
Çevirmen: Semih Uçar
Nora Kitap, 1. Baskı Ekim 2016
Türü: Edebiyat
Sayfa: 179
Fiyat: 13 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template