♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Say ve Omega’dan Haziran Yenileri

Say ve Omega Yayınları Haziran ayını iki yeni kitap ve üç tekrar baskı ile karşılıyor. Susan J. Hekman’ın “Toplumsal Cinsiyet ve Bilgi” Say Yayınları’nın yeni kitabı olurken, David Brooks’un “Sosyal Hayvan”ı ikinci, Sigmund Freud’un “Bir Çocukluk Nevrozu Hikâyesi” de üçüncü baskısıyla yeniden raflarda. Omega Yayınları’nın yeni kitabı Osho’nun “Bilincin Ölümsüz Alevi”ne de Michael Talbot’un “Holografik Evren”i ikinci baskısıyla eşlik ediyor. 


Toplumsal Cinsiyet ve Bilgi / Susan J. Hekman
Modernist-postmodernist tartışması karşısında feminizmin sıra dışı konumu feminist girişimin geleceği açısından muazzam bir öneme sahiptir. Söz konusu sorunlar sıradan olmaktan uzaktır. Postmodernizm, başka şeylerin yanı sıra, Aydınlanmacı düşüncenin rasyonel-irrasyonel ve özne-nesne gibi temel dikotomilerine karşı çıkar. O, Aydınlanmacı bilginin insan-merkezciliğini ve hatta bizzat ‘insan’ın statüsünü sorgular. Bunlar feminizmin muğlâk kalabileceği sorunlar değildir. Bütün ‘feminizmler’in ortak bir yanı Batı düşüncesinde tanımlandığı hâliyle eril/dişil dikotomisini sorgulamalarıdır. Bu dikotomi, her zaman açık bir biçimde olmasa da, postmodernistlerin saldırdığı bütün dikotomileri şekillendirmiştir. Benzer şekilde, modern epistemede ‘insan’a tanınan önceliğin sorgulanmasının her feminist program açısından temel önemde olması gerekir. Diğer birçok program gibi feminizm de bu konuda postmodernizmle ittifaktan büyük ölçüde kazançlı çıkmıştır.
Orijinal Adı: Gender and Knowledge – Elements of A Postmodern Feminism
Çeviren: Bekir Balkız,- Ümit Tatlıcan
Yayıncı Kategorisi: Modern Düşünce
Genel Kategorisi: Sosyoloji 
Mayıs 2016, 1. Baskı
Sayfa Sayısı: 344
Etiket Fiyatı: 25,00 TL


Sosyal Hayvan - Bir Başarı, Sevgi ve Mutluluk Öyküsü... / David Brooks
Çoğu başarı öyküsü, yaşamın yüzeysel bir kesitine değinerek başarı elde etmeyi, belli başlı beceriler edinmeyi, doğru işi bulmayı ve ilerlemek için doğru teknikleri öğrenmeyi anlatırken, David Brooks Sosyal Hayvan ile bir basamak derine, duygular seviyesine inerek karakterin oluştuğu ve başarı tohumlarının filizlendiği noktada önsezilerden, önyargılardan ve derin içsel arzulardan bahsediyor.

Brooks, iki hayali karakterin, Harold ve Erica’nın hikâyesi üzerinden kendi kuramını detaylıca örneklendirmiş, psikoloji yazınındaki sayısız atıftan faydalanmış ve insan doğası ile toplum üzerine olan söylemleri kendi hikâyesi ile birleştirmiştir.

Harold ve Erica’nın hikâyesinin içine daldığınızda, kim olduğunuz konusunda yeni bir bakış açısı kazanacak, çocuklarınızı nasıl yetiştirdiğinize, iş, öğrenim, aşk ve politik tecrübelerinize dair bambaşka fikirler elde edeceksiniz.

Belirli bir insan zihni anlayışına yönelik kanıtları, davranışın ilk kaynağını ve hayattaki başarı ve başarısızlıkların sebeplerini birleştirebilmek ve toplumsal politikaya yönelik çıkarımlarda bulunabilmek, David Brooks’un bu kitabı yazmasındaki temel amaç olarak gösterilebilir.

“Bizler düşünen ya da çalışan hayvanlar değiliz; bizler sosyal hayvanlarız. İlişkilerimiz sayesinde var oluruz; birbirimize ve daha geniş ufuklu düşüncelere bağlanmak için yaşarız.”
–David Brooks
Orijinal Adı: Social Animal
Çeviren: Orhan Düz
Yayıncı Kategorisi: Popüler Bilim
İlk Baskı Tarihi: Kasım 2011 / Son Baskı Tarihi: Haziran 2016
Sayfa Sayısı: 544
Etiket Fiyatı: 32,50 TL (Yeni Fiyat)


Bir Çocukluk Nevrozu Hikâyesi - Kurt Adam Vakası / Sigmund Freud
“Kurt Adam Vakası, hiç kuşkusuz Freud’un ele aldığı en önemli vakalardan biridir. Genç ve zengin bir Rus olan hasta, 18 yaşından itibaren duyduğu rahatsızlıklar nedeniyle Freud’a gelir. 1910-1914 yılları arasında süren tedavinin ardından Freud vakayı kaleme alır ancak bir süre yayımlamaz. Daha önce ele aldığı Küçük Hans’ın at fobisiyle, genç adamın kurt fobisi Freud için karşılaştırılabilir niteliktedir.

Vakanın Freud için asıl önemi ise, çocuk cinselliğinin varlığına yönelik kuşkuları bertaraf etmesi, böylece kuşku duyan Adler ve Jung’u eleştirmesi için Freud’a sağlam kanıtlar sunmuş olmasıdır.
Orijinal Adı: Aus der Geschichte einer infantilen Neurose
Çeviren: Dilman Muradoğlu
Yayıncı Kategorisi: Psikoloji Dizisi
İlk Baskı Tarihi: Eylül 2011 / Son Baskı Tarihi: Haziran 2016
Sayfa Sayısı: 160
Etiket Fiyatı: 10,00 TL


Bilincin Ölümsüz Alevi / Osho
İnsanoğlunun içine, en derinlerine baktığımda ne mi görüyorum? İnsanın da aslında topraktan yapılma bir kandil olduğunu. Fakat sadece kilden yapılmış bir lambadan ibaret değil insan; onun içinde Güneş’e doğru dur duraksız yükselen bir alev var. Onun kilden olan sadece bedeni, ruhu ise işte o alevin ta kendisi.

Bilincin Ölümsüz Alevi, Osho’nun sınırları aşan ününe kavuşmasına neden olan konuşmalarından değil, yazılarından derlenmiş bir eserdir. İsa ve Buda gibi mistikler insanlara meselleriyle hitap etmişlerdir; Osho da bu kitabında günümüz insanına meseller, anekdotlar ve modern dünyanın karmaşıklığıyla kirlenmemiş, basit ama insanın içini ısıtan öyküler anlatır...

Osho, kalbinin derinliklerinden gelenleri bizlere aktarır, bu yüzden bu meselleri derinlemesine anlamak için kişinin gözleriyle değil kalbiyle okuması gerekir. Her biri, yaşamımız boyunca karşılaştığımız önemli konulara yönelik bir ders niteliğindedir.
Orijinal Adı: The Earthen Lamps
Çeviren: Funda Sezer
Yayıncı Kategorisi: Osho Kitaplığı
Genel Kategorisi: Kişisel Gelişim
İlk Baskı Tarihi: Haziran 2016
Sayfa Sayısı: 200 sayfa
Etiket Fiyatı: 15,00 TL


Holografik Evren / Michael Talbot
Lazer ışınları yardımıyla boşluğa yansıtılan üç boyutlu imgeler olan hologramları bugün herkes biliyor. Dünyanın en saygın bilimadamlarından ikisi, Einstein’ın öğrencisi ve Londra Üniversitesi öğretim üyesi kuantum fizikçisi David Bohm ile modern beyin anlayışımızın mimarlarından Stanford Üniversitesi nörofizyoloğu Karl Pribram evrenin bir hologram yani kelimenin tam manasıyla insan beyni tarafından yaratılmış bir imge olabileceğini düşünmektedirler. Bu çok çarpıcı yeni evren anlayışı sadece birçok fizik bilmecesini çözmekle kalmıyor, telepati, vücut dışı deneyim ve ölüme yakın deneyim gibi gizemli olaylara, hatta kozmik birlik ve mucizevi iyileşme gibi dinsel ve mistik deneyimlere de açıklık getiriyor.

“Maddeyi ve bilinci tek bir bütün halinde içeren dev hologram olarak evren fikri eminim ki ‘Gerçeklik nedir?’ sorusunu soran herkes için kışkırtıcı olacaktır. Bu kitap soruya kalıcı bir yanıt getirebilir.”
—Dr. Fred Allan Wolf, Kuantum Bilmecesi adlı kitabın yazarı

“Bu yeni verilerin ilgi alanı o denli geniş ve kapsamlıdır ki, insan psikolojisi, ruh hastalıkları ve tedavi süreçleri konusundaki görüşlerimizde bir devrim yaratabilir. Gözlemlerden bazıları, önemleri bakımından, psikoloji ve psikiyatrinin çerçevesini aşmakta ve Batı biliminin yürürlükte olan Newtoncu-Kartezyen modeline ciddi biçimde meydan okumaktadır. Bu görüşler insan doğası, kültürü, tarihi ve gerçeği konusundaki imgelerimizi etkin bir biçimde değiştirebilir.”
—Stanislav Grof, Kozmik Oyun adlı kitabın yazarı
Orijinal Adı: The Holographic Universe
Çeviren: Güray Tekçe
Yayıncı Kategorisi: Popüler Bilim
İlk Baskı Tarihi: Ağustos 2015 / Son Baskı Tarihi: Haziran 2016
Sayfa Sayısı: 456
Etiket Fiyatı: 30,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template