♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Çimen Erengezgin’den Yine Farklı Bir Kişisel Gelişim Kitabı: Yeşil Bisikletli Kız

Yazar, ilk kitabı Gezginname’de olduğu gibi, yeni kitabında da benzetme sanatıyla kurgulanan öyküleri aracılığıyla mesajlarını veriyor. Yitik Ülke Yayınları'nca yayımlanan, yine farklı bir kişisel gelişim kitabı olan Yeşil Bisikletli Kız’da, sade ve akıcı bir dil kullanılıyor. 

İlk kitabı Gezginname’yle farkındalık yolculuğuna adım atılmıştı; yazarın bu kitabındaysa farkındalık yolculuğunun ikinci durağı olan yüzleşmeler ve kabullenmeler başlığı altında toplanan birbirinden bağımsız kısa öyküler yer alıyor.

Okuyucuyu yormayan öykülerle çıkılan yolculukta kâh masal diyarlarına gidiliyor, kâh hayatın acı gerçeklerine. Yapay mutlulukların insanları hızla çıkarttığı zirvelerden, çarçabuk düşürdüğüne ve daha derin sorunlara neden olduğuna inanan Çimen Erengezgin, insanın önce kendisini tanıması gerektiğini vurguluyor. 

Bunun da kolay olmadığı ve karşılaşılan kendi yüzleriyle barışmanın, yani kendini olduğu gibi görüp, kabul etmenin hem bireysel anlamda, hem de insanlığa faydaları anlatılıyor. 

Kısaca Yeşil Bisikletli Kız, hikâyeler arası paslaşmalarla bireysel ve toplumsal yüzleşmeler ve kabullenmeler içeren bir kitap. 
Farkındalık yolculuğunun ikinci durağı.
İnkârların aşılıp, kabullenmelere geçiş halleri. 
Olumsuzlukların, olumluya dönüşme şekilleri.
Hayal kuranların, gerçekleri açığa çıkartma yöntemleri.

Yılmadan, umudunu yitirmeden, emek sarf ederek, sevginin ve BİR’liğin harf diziminden çıkartılıp, anlam kazandırılma biçimleri.

Düşmekten korkmayan, cesaretle ayağa tekrar kalkmayı bilen ya da bilmeyi hak edenlerin hikâyeleri.
Kitap Yitik Ülke Yayınları’ndan çıktı. 

“Hayatta ilk adımlar hep önemli olmuştur. Ancak, adımlar atıldıkça, düşme ihtimali de artar ve bu düşmeler, ayağa tekrar kalkmak için birer fırsattır aslında. İlk düşmede pes edersen, bir daha hiç ayağa kalkamaz, gereğince yol alamaz ve hep olduğun yerde kalırsın. Oysa ilk düşmede hemen ayağa kalkıp yürürsen, sonrasında koşmaya da başlarsın. Ayakların yere her geçen gün daha sağlam basar ve diğer düşmelerde tekrar tekrar kalkmayı başarırsın.”

Çimen Erengezgin Kimdir?
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Para Banka Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar çeşitli ajans ve şirketlerde halkla ilişkiler alanında çalıştı. 2005 yılında yoga ile tanıştı. Yoganın fiziksel, zihinsel ve ruhsal faydalarını deneyimledikten sonra, “Bana iyi gelen, başkalarına da iyi gelsin,” diyerek 2010 yılında yoga eğitmenliği sertifikasını aldı. Halen Farkındalık Yogası, Hamile Yogası ve Çocuk Yogası derslerinin yanı sıra çeşitli kişi ve kurumlara farkındalık eğitimleri vermekte, çeşitli mecralarda farkındalığın arttırılması yolunda yazdığı öykü ve denemelerini yayımlanmaktadır. İlk kitabı Gezginname, Bir Farkındalık Yolculuğu yine Yitik Ülke Yayınları tarafından Şubat 2015’de yayımlandı. 

Yeşil Bisikletli Kız / Çimen Erengezgin
Yitik Ülke Yayınları / Kişisel Gelişim Dizisi
Basım Tarihi: Mart 2016
Sayfa Sayısı: 184
16,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template