♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ruhların Sonbaharı : Aşk Hangi Mevsimde Çiçek Açar?

Kent Haruf’un ölmeden önce kaleme aldığı son eseri “Ruhların Sonbaharı” Editura etiketiyle raflardaki yerini aldı! 

Küçük bir kasabada, sessizlikle çevrili boş evlerinde geçmek bilmeyen yalnızlık saatlerini paylaşmaya karar veren iki yaşlı insanın acı-tatlı hikâyelerini, kuruyup giden ruhların hoyratlıklarına rağmen yeşerttikleri umutlarını anlatan Ruhların Sonbaharı duygusal finaliyle okuru kendine bağlıyor! 

Addie Moore, komşusu Louis Waters’a beklenmedik bir ziyarette bulunur. Addie’nin, ilerleyen yaşlarında ikisinin de hayatlarını değiştirecek bir teklifi vardır. Addie’nin kocası, Louis’in de karısı yıllar önce ölmüş, çocukları başka kentlerde kendi hayatlarını kurmuştur. İki yaşlı insan, küçük bir kasabada, sessizlikle çevrili boş evlerinde geçmek bilmeyen yalnızlık saatlerini paylaşmaya karar verirler. Birbirlerine sırlarını, düşlerini, hayal kırıklıklarını, umutlarını, acılarını ve sevinçlerini açarken günden güne güçlenen bir sevginin dokunaklı ve ilham verici hikâyesini örerler. Hem de küçümsemelere, alaylara, kuruyup giden ruhların hoyratlıklarına rağmen… Birlikte, el ele…

Yeni Tanışanlar İçin Kent Haruf
1943’te Colorado’da doğdu. Kitaplarıyla tanınmadan önce çeşitli işlerde çalışan Haruf, iki yıl boyunca Türkiye’de İngilizce öğretmenliği yaptı. Romanlarıyla Whiting Vakfı Yazarlar Ödülü, Mountains & Plains Booksellers Ödülü, Wallace Stegner Ödülü’nü kazandı; kendisine PEN/Hemingway Vakfı tarafından da takdirname verildi. Yazar aynı zamanda Ulusal Kitap Ödülü, Los Angeles Times Kitap Ödülü ve New Yorker Kitap Ödülü finalistidir. Ruhların Sonbaharı’nın dışında, The Tie That Binds (1984), Where You Once Belonged (1990), Plainsong (1999), Eventide (2004), Benediction (2013) adlı kitaplarıyla Amerikan edebiyatında önemli bir yer edinen Haruf’un, fotoğrafçı Peter Brown’la ortak bir kitabı (West of Last Chance) daha bulunmaktadır. Haruf, 2014 yılının Kasım ayında, yetmiş bir yaşında yaşamını yitirmiştir.

Ruhların Sonbaharı / Kent Haruf
Our Souls at Night
Çeviren: Mehmet Gürsel
Sayfa Sayısı: 152
Fiyatı: 10 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template