♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Nietzsche’nin Sorrento Yolculuğu

İtalyan araştırmacı Paolo D’Iorio’nun ünlü Alman filozof Nietzsche’nin Sorrento’ya yaptığı hayatını değiştiren seyahatini anlatan kitabı Nietzsche’nin Sorrento Yolculuğu Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. 

Basel’de genç bir filoloji profesörü olan Nietzsche, 1876 sonbaharında arkadaşı Malwida von Meysenburg’un daveti üzerine Sorrento’ya gider. Güneye yaptığı bu ilk seyahat hayatının ve felsefesinin gidişatını değiştirecek bir keşfe dönüşür. 

Nietzsche, Voltaire’e adadığı ve olgunluk döneminin de başlangıcı sayılan İnsanca, Pek İnsanca kitabının redaksiyonuna Sorrento’da başlar. Alman düşünür bu seyahatin ardından Basel’deki kürsüsünü bırakacak, güneyde yaşadıklarının etkisi altında İsviçre, Fransa ve İtalya’da gezgin bir filozof yaşantısı sürmeye başlayacaktır.

Ünlü düşünürün yaşadığı bu önemli değişimin kaleme alındığı Nietzsche’nin Sorrento Yolculuğu’nda, Nietzsche’nin arkadaşları Paul Rée ve Albert Brenner’le beraber yaptıkları okumalar, tartışmalar, gezintiler ve keşifler anlatılıyor. Yazar, filozofun yaratıcılığını körükleyen neşeli ve samimi sosyalliğini okurlara yeniden yaşatıyor.

Paolo D’Iorio Hakkında
Institut des Textes et Manuscrits Modernes’de (CNRS/ENS, Paris) araştırmacıdır. Nietzsche uzmanı olan D’Iorio, özellikle onun sonsuz dönüş düşüncesi üzerine çalışmıştır. Almanca Nietzsche referanslarının elektronik versiyonunu ve Nietzsche’nin elyazmalarının tıpkıbasımını yayımlamış, Fransa’daki Pléiade baskısına katkıda bulunmuştur. 

Nietzsche’nin Sorrento Yolculuğu
Yazar: Paolo Dlorio
Çevirmen: Burcu Bilgiç
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 184
Etiket Fiyatı: 20,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template