♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

72 Yazar Bir Araya Geldi ve Bisikletini Anlattı : Bisiklet Öyküleri

Aydın İleri'nin yayına hazırladığı, aralarında tanınmış yazar, sanatçı ve siyasetçilerin de olduğu 72 kişinin ilk ve en sevdiği bisikletini anlattığı “Bisiklet Öyküleri” adlı özel derleme kitap Yitik Ülke Yayınları'nca yayımlandı. 

İnsanın sürerken katılımcı ve öznesi olduğu, kendini her zaman özgür hissettiği, özgürleştiği, çevreye ve insana zarar vermeyen, sürdürülebilir bir hayatın vazgeçilmezidir bisiklet. Hangimizin düşüne girmedi ki o? Üç tekerlekli bisikletle başlayan yolculuğumuz dört tekere, hayran olduğumuz BMX'ten o güzelim Pinokyo'ya, dağ bisikletinden yarış bisikletine uzandı. Zaman ne çabuk geçmiş. İlk bisikletlerimizi, aslında çocukluğumuzu, o eski arkadaşlarımızı, bizi biz yapan mahallemizi, oynadığımız oyunları özlememek mümkün mü?..

Hepimizin kalbinde bir bisiklet yatıyor. Çünkü bisikletimiz hem sırdaşımız hem de yol arkadaşımız oldu hep. Aydın İleri'nin uzun yıllar üzerinde çalışıp özenle hazırladığı bu kitapta onlarca yazar hiç unutamadıkları bisikletlerinin öyküsünü anlattı. Tüm bisiklet tutkunlarının büyük bir keyifle, merakla, bazen de hüzünle okuyacağı yaşanmışlıklar hepimizi geçmişe sürükleyecek. Barış ve doğa için, sağlıklı bir hayat ve özgürlük için dönen tekerler hiç durmasın. Yaşasın bisikletli yaşam!

"Bisiklet Öyküleri" kitabında yazısı olan yazarlar:
Adil İzci, Ahmet Önel, Ali Sefa Ekizce, Aşkın Güngör, Aydan Çelik, Aydın Ilgaz, Aydın İleri, Ayla Çınaroğlu, Aysel Korkut, Aytaç Kayadevir, Can Dündar, Cem Seymen, Cengiz Bozkurt, Çağlar Mirik, Çağlayan Çevik, Çiğdem Y. Mirol, Derya Kılıçalp, Doruk Çakar, Emine Koç, Emre Hasan Akbayrak, Enver Topaloğlu, Erdal Atıcı, Erol Büyükmeriç, Ersun Çıplak, F. Serkan Öngel, Fatih Erdoğan, Feridun Büyükyıldız, Gülsüm Cengiz, Hikmet Temel Akarsu, Hüsnan Şeker, Hüsnü Arkan, İbrahim Betil, İclal Dikici, İsmail Cem Özkan, Kadir Aydemir, Kadir Cangızbay, M. Banu Aksoy, M. Tayfun Gülle, Miyase Sertbarut, Mustafa Dorsay, Nemika Tuğcu, Nilay Yılmaz, Oktay Evsen, Pelin Güneş, Rahmi Emeç, Recai Şeyhoğlu, Refik Durbaş, Sadık Yemni, Salih Mercanoğlu, Sargun Ali Tont, Serap Talay, Serkan Menemen, Sevgi Saygı, Sevin Okyay, Seviye Merih, Sezai Sarıoğlu, Sibel Buğdaycı, Sunay Akın, Suzan Geridönmez, Şahin Özbay, Toprak Işık, Turgay Gümeli, Tülin Kuzikoğlu, Türker Ayyıldız, Uğur Önver, Ümit Kireççi, Vecdi Çıracıoğlu, Yıldıray Karakiya, Yunus Bekir Yurdakul, Yusuf Çopur, Zafer Kızılkan, Zana Yavuz

“Bisiklet Öyküleri”, Hazırlayan: Aydın İleri, Yitik Ülke Yayınları, öykü, 280 sf., 21 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template