♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Pera Müzesi’nde Yeni Bir Konser Serisi: Klasik Cumartesi

Pera Müzesi, Ocak – Mayıs 2016 dönemine yeni bir klasik müzik konser serisi ile başlıyor. Farklı disiplinlerden beslenen “Klasik Cumartesi” serisinin ilk konseri 12 Aralık Cumartesi günü saat 17:00’da Borusan Quartet ve kuşağının en iyi flütçüsü olarak tanınan Bülent Evcil ile gerçekleşiyor. 

Pera Müzesi yeni konser serisi “Klasik Cumartesi” ile klasik müzik severleri müzede buluşturmaya hazırlanıyor. Müzik yazarı Aydın Büke’nin sanat yönetmenliğinde, birçok farklı temaya değinen konserlerin ilki 12 Aralık’ta saat 17:00’da gerçekleşiyor. 

Rönesans’tan günümüze seçilmiş yapıtları özgün projelerle İstanbullu sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan programın 12 Aralık’taki ilk konserinin solistleri, ülkemizin en yetenekli ve üretken oda müziği topluluklarından Borusan Quartet ile James Galway tarafından kuşağının en iyi flütçüsü olarak tanımlanan Bülent Evcil. 

Aralık’ta gerçekleşecek ilk konserinin ardından müzik severleri 30 Ocak 2016’da Mozart’ın 260. yaş gününe özel olarak düzenlenen, bestecinin keman-piyano sonatlarından seçmelerin yer alacağı bir konser; 27 Şubat’ta yaylı çalgıların yapım aşamalarının da anlatılacağı “Ağaçtan Çalgıya” dinletisi; 19 Mart’ta bir müzede çalınabilecek en ilginç bestelerden birinin yorumlanacağı Mussorgski, “Bir Sergiden Tablolar”; 23 Nisan’da, Shakespeare’in 400. ölüm gününde, ünlü yazarın metinleri eşliğinde döneminin müziklerinin seslendirileceği bir dinleti ve 14 Mayıs’ta, Türkiye’nin ender çağdaş müzik topluluklarından Diskant Ensemble’ın ağırlanacağı bir konser bekliyor.  

12 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 17:00’da gerçekleşecek olan konserin biletleri Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template