♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Cem Sağbil’in ‘’İç Dökmek’’ Sergisi O’Art’ta

İstanbul’un en yeni sanat merkezlerinden biri olan O’Art, heykeltıraş ve ressam Cem Sağbil’in uçak seyahatlerinde kağıt torbalar üzerine yaptığı eskizlerden oluşan çalışmaları ile bu eserlerin heykel olarak hayat bulmalarını hikaye ettiği ‘İç Dökmek’ sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Geçtiğimiz ay sanatseverleri, 22 genç sanatçının eserlerinden oluşan disiplinlerarası karma sergi “Art Alem” ile buluşturan O’Art, bu kez de heykeltıraş Cem Sağbil’in uçak seyahatlerinde kağıt torbalara çizdiği eskizler ile bu eserlerin heykel olarak hayat bulmalarını hikaye ettiği  “İç Dökmek” sergisinde sanatseverleri bir araya geliyor. 

Sanatçının 15 yıllık birikiminin yansıtıldığı sergide, eserlerinin heykel ile vücut bulmadan önceki hallerini, hikayenin başlangıç noktasını yakalamak mümkün. 

Sergide, heykele dönüşmüş ya da dönüşmeyi bekleyen, sanatçının beyninde dolaşan düşüncelerin de yer aldığı 400 eskiz, izleyicileri adeta sanatçının iç dünyasına doğru bir yolculuğuna çıkarıyor. 

Adını, yazar, fotoğraf sanatçısı ve çevirmen Münir Göle’nin verdiği ‘İç Dökmek’ sergisi, Odeabank Etiler Şubesi 2’inci katında bulunan O’Art’da 15 Kasım tarihine kadar izlenebilir. 


Cem Sağbil Hakkında:
1958’de Zonguldak’da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde İç Dekorasyon ve Endüstriyel Tasarım dalında üniversite eğitimi gördü, daha sonra Stuttgart Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Seramik ve Heykel dalında eğitim almaya başladı ve eğitimini Prof. G. Spanulo eşliğinde tamamladı. Çini ve yağlıboya resim, ağaç, seramik, metal vb. malzemelerin yanı sıra ağırlıklı olarak bronz heykel çalışmalarına başladı ve İzmir’de Bronzhane adında Sanat Bronz döküm atölyesini kurdu. Cem Sağbil; 1948 yılında “Sanat Sevenler Klubü” olarak kurulan Ankara’nın en köklü kurumlarından birisi olan Sanat Kurumu tarafından verilen “Yılın Sanatçısı” ödülünü aldı. 1987 yılından beri pek çok kişisel sergi açan ve karma sergilere katılan Sağbil’in Ankara, İstanbul, Çanakkale, İzmir, Stuttgart, Böblingen ve Paris’te meydan heykelleri bulunmaktadır.


O’Art Hakkında:
Türkiye’nin en yenilikçi Bankası Odebank’ın sanat hayatına katkı sunmak, Nispetiye Caddesi’ni İstanbul’un önemli sanat merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla Etiler Şubesi 2’inci katında açtığı sanat platformu O’Art, 2015 Şubat ayından bu yana önemli sergilere ev sahipliği yapıyor. Özlem Alıcı’nın sanat danışmanlığını yaptığı O’Art, ustaların yanı sıra, genç kuşak sanatçılarla, sanatın farklı disiplinlerini ağırlıyor. O’Art’ın Danışma Kurulu da Mehmet Günyeli, Mehmet Uygun, Cem Sağbil gibi kendi alanlarında isim yapmış usta sanatçılardan oluşuyor. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template