♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’nin Klasikler Dizisi Yerlilerle Sürüyor

Kırmızı Kedi’nin geçen yıl başlattığı “Klasikler Dizisi”nde sıra Türk Edebiyatında! Yeni çevirileri ve şık kapaklarıyla klasikleri yeniden sevdiren diziye artık ünlü Türk yazarların sevilen eserleri de dahil ediliyor. İlk iki kitap “Şermin” ve “Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç” raflarda...

Enis Batur’un hazırladığı önsözlerle sunulan kitaplar, osmanlıca asıllarından titiz bir çalışmayla günümüz Türkçesine aktarılırken olabildiği ölçüde yazarın özgün dilinin korunmasına özen gösterilmiş, ayrıca metinler açıklamalar ve dipnotlarla desteklenmiş. 


Şermin – Tevfik Fikret
“Tevfik Fikret, Rubab-ı Şikeste başlığı altında topladığı şiirleriyle modern şiirimizin yolunu açan güçlü bir sesti.

Fikret, bir yandan da, karakteriyle çelişik biçimde ‘vicdanı hür’ bir kavga adamıydı. Baskılara boyun eğmedi, muhalif sesini kısmadı. Karamsarlığı içinde yaşadığı toplumsal ortamdaki ‘sis’e bağlı olarak büyümüştü; buna karşılık gelecek konusunda ümitliydi. Gençlere yönelik yazdıklarını Halûk’un Defteri’nde, çocuklara ilişkin görüşlerini Şermin’de içtenlikle dile getirdi.

2015, Tevfik Fikret’in 100. ölüm yıldönümüne denk geliyor. O, hâlâ bir deniz feneri gibi, ışığını göndermeyi sayfaları arasından sürdürüyor.” 
Dizisi : Klasikler / Türk Klasikleri
Türü : Şiir
Sadeleştiren : Cevdet Serbest
Sayfa : 96 
Fiyatı : 7 TL


Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç - Hüseyin Rahmi Gürpınar
“Hüseyin Rahmi’nin romanlarının, öykülerinin popüler boyutunun ağır bastığı tartışılmaz: Sürükleyici, olumlu anlamıyla ‘eğlendirici’, çok renkli karakterlere yaslı, delifişek olay örgüsüne sahip olmalarına karşın hiçbiri ‘hafif’ yapıtlar olarak değerlendirilemez. Güçlü kültür altyapısı vardı yazarın, Schopenhauer ya da Nietzsche gibi zorlu düşünürlere ilgi duymuştu. Münzevi bir yaşam sürüyordu Heybeliada sırtlarındaki köşkünde; gelgelelim sonsuz bir depo oluşturmuştu topluma yönelik gözlemlerinden. Üstüne üstlük, özel bir üslûp yaratmayı bilmiş, gündelik konuşma dilinden yazısına dengeli bir köprü kurmuştu.

Hüseyin Rahmi Gürpınar edebiyatımızın en verimli yazarlarından biriydi. Kitapları, bugün de benzerlerine şehirlerimizde, sokaklarımızda rastladığımız insan portreleri ve dramlarıyla okuru sarıp sarmalamayı sürdürüyor.”
Dizisi : Klasikler / Türk Klasikleri
Türü : Roman
Sadeleştiren : Cevdet Serbest
Sayfa : 196 
Fiyatı : 12 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template