♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yeryüzündeki Suyun Hikâyesi

Rochelle Strauss’un çocukların çevre bilinci oluşturmasına katkı sağlayan kaynak kitabı “One Well: The Story of Water on Earth” yeniden Türkçede... Her yaştan okuruna suyu korumak için eylem çağrısı yapan “Suyun Hikâyesi” Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda.

2007’de yayımlandığından bu yana pek çok dile çevrilerek büyük ilgi gören kitap bizde de “Tek Kuyu” adıyla yayımlanmış ama yeteri kadar ilgi görmemişti. Kırmızı Kedi’nin çevre eğitimine katkı sağlayan kitaplarından biri olarak yeni çeviriyle okura sunulmuş. 

İnsan nüfusunun hızla artması, aşırı su tüketimi ve kirlilik, su kaynaklarını günden güne tehlikeye sokuyor. Suyun Hikâyesi, suyu neden korumamız gerektiğini ve korumak için neler yapabileceğimizi anlatıyor. 

Yeryüzündeki su miktarının milyonlarca yıldır aynı olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya günümüzde insanların neredeyse beşte birinin yeterli suya ulaşamadığını? Dünya nüfusunun hızla artması, aşırı su tüketimi ve kirlilik, su kaynaklarını günden güne tehlikeye sokuyor. Suyun Hikâyesi, bizlere suyu korumamız ve gelecekte yaşanabilecek sorunlara karşı farkındalığımızı artırmamız gerektiğini anlatıyor. Çünkü Dünya’daki bütün canlıların suya ihtiyacı var. Bunun bilincinde olup ona göre yaşamak bizim elimizde.  

“Suyun Hikâyesi, gezegenimizin tehdit altındaki sularının korunmasına yardımcı olmaya susamış bizler için çok değerli bir kaynaktır.  Her yaştan çocuğa uygun, bu güzel resimlenmiş kitap, bütün canlıların en temel ihtiyacına farklı bir bakış açısı sunarken suyun korunması için yapıcı öneriler getiriyor.”
Jean-Michel Cousteau Okyanusların Geleceği Derneği Kurucu Başkanı

Dizisi : Kırmızı Kedi Çocuk
Özgün Adı : One Well: The Story of Water on Earth
Yazan : Rochelle Strauss
Çeviren : Ebru Gündem Kızıldağ
Resimleyen : Rosemary Woods
Sayfa : 36
Fiyatı : 15 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template