♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bir Casusluk, Entrika ve Kadın Romanı “Mızrakla Tango”

Soğuk Savaş sonrası döneminin casusluk romanları arasında önemli bir yer edinen roman, Mossad ajanı Kefira’nın merkezinde olduğu olaylar üzerinden kurgulanmış. 

Matbuat Yayın Grubu, Kanadalı yazar Michael James Gallagher’ın Mızrakla Tango isimli romanını yayınladı. Orijinal adı Tsunami Connection olan kitap, 60 yaşındaki yazarın casusluk romanı türündeki yazdığı serinin ilk romanı olma özelliğini taşıyor. 

Ailesini Arjantin’deki İsrail Büyükelçiliği patlamasında kaybeden Kefira, bir “goy” olarak Mossad tarafından küçük yaşında alındığı özel yetiştirme programını bitirdiğinde, artık gizli görevlerinde kullanması beklenen olağanüstü güzelliği ve yetenekleriyle muhataplarını büyüleyen bir ajandır. Ancak nihayetinde o da bir kadındır ve iç dünyasındaki sorgulamalarına cevap ararken, bir yandan da eski ve tehlikeli bir Fanian (gizli bir İrlanda örgütü) olan Macaulay’in peşinde, kendini Açe’den Mısır’a, Suriye’den Rusya’ya, İsrail’den Arjantin’e uzanan bir macerada bulmaktadır. 

Soğuk savaş sonrası döneme ait casusluk romanlarının iyi bir örneği olan bu kitap, Michael James Gallagher’ın, iyi bir casusluk romanı okuyucusu olarak birikimini ve bölgesel gözlemlerini bir araya getiriyor. Matbuat Yayın Grubu’nun Yayın Yönetmeni Onur Yılmaz’ın açıklaması şöyle: “Gallagher’ın Mızrakla Tango ismiyle yayınladığımız kitabı, başarılı ilk roman örneklerinden biri ve dışarıda gördüğü ilgiyi hak eden bir içerik ve üslupla, casusluk dünyasını anlatan romanlar içinde son derece güncel konuları, o dünyanın değişmeyenleriyle sentezleyebilmiş ve bunu da bir kadının duygu dünyasıyla entegre edebilmiş oldukça ilgi çekeceğini düşündüğümüz bir kitap. Dünya romanlarına yer verdiğimiz Paspartu Serisi’nde, casusluk romanı iddialı kulvarlardan birini oluşturuyor ve Mızrakla Tango’yu takip edecek kitaplarımızın hazırlığı devam ediyor.” 

Matbuat Yayın Grubu’nun online satış sitesi olan www.matbuat.com.tr adresinde, kitaptan kısa bir bölüm okuyucuların incelemesine sunulduğu gibi, yazar Michael James Gallagher ve çevirmen Irmak Gümüşbaş hakkında bilgiler de bulunuyor. Kitap aynı zamanda www.kitapyurdu.com, www.idefix.com ve www.dr.com.tr gibi online satış sitelerinde de satışa sunulmuş durumda.

Mızrakla Tango / Michael James Gallagher
Orijinal Adı: Tsunami Connection
Çeviren: Irmak Gümüşbaş
Yayın No: 10
Dizi: Paspartu
Sayfa Sayısı: 282 
Fiyat: 17 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template