♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Meltem Arıkan "Özlemin Beni Savuran"la Yitik Ülke'de

Yunusları korumak için bağışlanan unutulmaz bir roman “Özlemin Beni Savuran” Yitik Ülke Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Tartışmalı romanların yazarı Meltem Arıkan bu kez özgürlük ve aşk arasında kalan yaşamları anlatıyor. Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlanan “Özlemin Beni Savuran”, kadınları yönlendiren suçluluk duygusuna dair, kadınlardan yana, kadınlara uyarı niteliğinde bir roman.

“Belki de ben suçluyumdur. Suçluluk duygusu nasıl yaşanır bilir misiniz? Neden suçlu olduğunu bilmeden, kendini bildin bileli suçlu hissetmek. Sanki doğmam yeterli olmuş gibi. Suçlu. Ne yaptım ben, bunca suçlanmak için? Neden hep kaçıyorum? Neden hep saklanıyorum? Neden hiç korkmuyorum? Neden hep ölümün peşinden gidiyorum?” 

Yeni Tanışanlar için Meltem Arıkan
“Ve... Veya... Belki...” (1999), “Evet... Ama... Sanki...” (2000), “Kadın Bedenini Soyarsa” (2002), “Yeter Tenimi Acıtmayın” (2003) adlı romanlarıyla tanındı ve geniş okur kitlelerine ulaştı. 2004 Şubat ayında toplatılan ve bir basımı sansürlü olarak gerçekleştirilen “Yeter Tenimi Acıtmayın”, iki ay sonra mahkeme kararıyla beraat etti. Arıkan, bu olay nedeniyle Yayıncılar Birliği'nce 2004 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü'ne değer görüldü. 2005'teki “Zaten Yoksunuz”un ardından, yazarın altıncı romanı “Umut Lanettir” 2006'da yayımlandı. Meltem Arıkan 2007 yılında “Oyunu Bozuyorum” adlı tiyatro metniyle 8. Lions Tiyatro Ödülleri kapsamındaki Özgün Yeni Oyun Ödülü'nü aldı. Arıkan'ın, “Beden Biliyor” (2008) adlı bir de araştırma kitabı bulunmaktadır. Yazarın "Özlemin Beni Savuran" adlı romanı Yitik Ülke Yayınları'nca 2015'te yeniden yayımlandı.

Özlemin Beni Savuran, Meltem Arıkan, roman, 180 sf, 15 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template