♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Garanti Caz Yeşili Konserlerinin Şubat Durağı, Salon İKSV!

Garanti Caz Yeşili konserleri, cazseverleri buluşturmaya devam ediyor. Salon İKSV Şubat ayında; Sleep Party People, Soap and Skin ve Moddi’yi hayranlarıyla buluştururken, Charlie Parker’ın anıldığı “Caz Ağacı” gecesine de ev sahipliği yapıyor.


Sleep Party People
06 Şubat 2015 Cuma / Salon İKSV / 22:00
Danimarkalı müzisyen Brian Batz’ın projesi olarak başlayan dream-pop grubu Sleep Party People; Boards of Canada, David Lynch ve Erik Satie’nin çalışmalarından ilham alıyor. Grup, kendi adını taşıyan ilk albümünü 2010'da yayımladı. 2012’de “We Were Drifting On a Sad Song” albümünü hazırlayan grup, Avrupa ve Asya turlarıyla dinleyici kitlesini genişletti. Sahneye tavşan maskeleriyle çıkan grubun son albümü “Floating”, 2014'te piyasaya sunuldu.


Soap and Skin
13 Şubat 2015 Cuma / Salon İKSV / 22:00
“Soap & Skin”, Avusturyalı sanatçı Anja Plaschg’ın deneysel müzik projesi olarak ortaya çıktı. Plaschg 6 yaşında piyano çalmaya, 14 yaşında keman dersleri almaya ve elektronik müziğe ilgi duymaya başladı. Grafik tasarım ve güzel sanatlar eğitiminden vazgeçerek müzikte karar kılan sanatçı, 2009’da ilk albümü “Lovetune for Vacuum”, 2012’de ikinci albümü “Narrow”u yayımladı. Xiu Xiu, Cat Power, Björk, Aphex Twin ve Sergei Rachmaninoff; en büyük ilham kaynakları arasında yer alıyor.


Charlie Parker’ın Anısına
21 Şubat 2015 Cumartesi / Salon İKSV / 22:30
İstanbul’un önde gelen müzisyenlerinin, cazın efsanelerini andığı “Caz Ağacı”; 2015’in ilk konserinde saksofon virtüözü Charlie Parker’a bir saygı duruşu gerçekleştiriyor.
Vokal: Randy Esen, Bora Çeliker, Elif Çağlar
Saksofon: Engin Recepoğulları
Piyano: Serkan Özyılmaz  
Kontrbas: Kağan Yıldız
Davul: Ediz Hafızoğlu
Sunucu: Vedat Özdemiroğlu


Moddi
27-28 Şubat 2015 / Salon İKSV / 21:30
Norveçli folk-pop müzisyeni Moddi, 2010 yılında çıkardığı ilk albümü “Floriography” ile Norveç Grammy Ödülleri’nde iki kategoride aday gösterildi. Avrupa’nın önemli festivallerine katılan sanatçı, 2010’da Angus & Julia Stone ile Avrupa turuna çıktı. İkinci albümü “Set The House on Fire” ve üçüncü albümü “Kæm va du?” ile büyük beğeni topladı.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template