♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ürkütücü Bir Distopya: Yangın

İletişim yayınları yeni bir yazarın, Özge Sarıoğlu’nun ilk romanını takdim ediyor: “Yangın”. Üstelik bir distopya bu! Meraklı edebiyat okurları için ütopyalar kadar, hatta onlardan daha ilgi çekici olan distopyalar dünyasına ait olan bu kitap, Türkçe edebiyat açısından da bir yenilik getiriyor, fazla yazılmamış bu alana el atıyor. Ürkütücü tasvirlerle bezeli “Yangın”, sürükleyici olduğu kadar kafa karıştırıcı, dikkate değer bir roman.

1979 Ankara doğumlu Sarıoğlu, TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ İşletme Bölümü’nü bitirmiş. İstanbul’da yaşamaya ve öykülerini dönem dönem altzine.net ve kişisel blogu www.diger-yarim.blogspot.com’da yayınlamaya devam ediyor. 

Yangın, yeraltında sinsice uyuyan bir siyah pars gibi, huzursuzluğu her an hissedilip de geldiği kesin olarak söylenemeyen bir deprem gibi, yeryüzünün her köşesini ve bucağını hem ayrı ayrı, hem hep bir anda yokluyor.

Herkes ölüyor. Kimi hızlı kimi yavaş... Camlar patlıyor yangın sıcağıyla. Toprağın altı da yerin üstü gibi kaynıyor. Cübbeliler gerekeni düşünüyorlar. Kan kırmızı, koyu. “Gidiyorsan ben de geliyorum,” diyor kız kardeşi. Duvarlar, çöp şehirler. Yerliler, romantikler, siviller... Kontroller. Renkler birer birer sönüyor. “Ne düşünüyorsun?”

Özge Sarıoğlu, felaket öngörüsüyle edebiyat şehrengizine giriyor. Ustaca yazılmış bir ilk roman.

Yangın, ürkütücü bir distopya... Bir ihtimalin romanı...

Kitabın Adı: Yangın
Yazar: Özge Sarıoğlu
Editör: Levent Cantek
Yayın No: İletişim - 2083
Dizi No: Türkçe Edebiyat – 325
1. baskı - Aralık 2014
192 sayfa
ISBN: 9789750516733
Fiyat: 17,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template