♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara Bir Klasik ve İki Yeni Macera!

Her ay çocuk kitaplığını zenginleştiren Kırmızı Kedi Çocuk, Ocak ayını da boş geçmiyor ve üç kitap daha raflarda yerini alıyor... Unutulmaz klasik “Pinokyo” eksiksiz baskısıyla, Ayla Çınaroğlu’nun resimli öyküsü “Kuzgun ve Sırma” ve Aydoğan Yavaşlı’nın “Maceralar Teknesi”nde dördüncü serüveni “Maceralar Teknesi Assos’ta” çocuklara yeni yıl hediyesi almak isteyenler için de ideal...


Pinokyo
Carlo Collodi’nin ilk kez 1883 yılında yayımlanan unutulmaz eseri Pinokyo, dünyanın en önemli çocuk klasiklerinden biri. İtalyan çizer Carlo Chiostri’nin çizimleriyle hayat bulan, İtalyanca aslından çevrilerek hazırlanmış bu eksiksiz baskı, her yaştan okura gerçek Pinokyo’yu ve onun dünyasını tanıtıyor. Bu kitapta Pinokyo’yu bütün sürprizleriyle, bütün karakterleriyle ve serüvenleriyle okumaya hazır olun.

Geppetto Usta’nın bir odun parçasından oyarak hayat verdiği kuklası Pinokyo, tamamlandığında önce gülmeye, sonra da koşmaya başlar. Pinokyo artık Geppetto Usta’nın oğlu olmuştur. Babasına uslu olacağına dair söz verse de haylazlıktan, yaramazlıktan, her şeye karışmaktan vazgeçmez. En büyük hayali ise gerçek bir insan olmaktır.

Dizisi : Çocuk Klasikleri
Türü : Öykü
Orijinal Adı : Le Avventure di Pinocchio
Yazan : Carlo Collodi
Resimleyen : Çağrı Ekiz
Sayfa : 200
Fiyatı : 9 TL 


Kuzgun ve Sırma
“Kulübesinin kapısından bir dişi geyik başını uzatmıştı önce. Hiç ses çıkarmadan, o incecik zarif bacaklarıyla dans edercesine, yumuşacık yürüyerek kulübeye girmiş ve odada sessizce dolaşmıştı. Sonra gelip yatağında güçlükle doğrulan Kuzgun’un önünde durmuş, yaşlarla dolu güzelim iri, kara gözleriyle bakmıştı ona. Ama gözlerindeki yaşlar süzülüp akmıyor, simsiyah derin bakışlarının içinde ışıldayıp duruyordu. Sanki gözlerinin ardındaki engin kara deniz kabarmış, taşmak üzereydi. Ağzını kıpırdatmadan ve ses çıkarmadan, öylece Kuzgun’un gözlerinin içine bakarak konuştu. 

Daha doğrusu Kuzgun onun konuşmasını, söylediklerini kulağıyla değil yüreğiyle dinledi, çünkü kulağında yankılanan herhangi bir ses yoktu.”

Dizisi : Kırmızı Kedi-ÇOCUK
Türü : Öykü
Yazan : Ayla Çınaroğlu
Resimleyen : Mustafa Delioğlu
Sayfa : 48
Fiyatı : 7 TL


Maceralar Teknesi Assos’ta
Aydoğan Yavaşlı, Truva, Foça ve İzmir serüvenlerinden sonra “Maceralar Teknesi” serisinin dördüncü kitabında küçük okurlarını Assos’a götürüp en önemli düşünürlerden Aristoteles’le tanıştırıyor.

Teknelerinin hiç bilmedikleri bir yere doğru sürüklendiğini gören Alper, Doğukan ve Mine yeni bir maceraya yelken açtıklarını anlarlar. Kıyıya çıktıklarında Assos’ta ama kendi zamanlarının 2000 yıl öncesinde olduklarını fark ederler. Assos’ta Aristoteles’in önderliğinde bir felsefe kongresi için hazırlıklar yapılmaktadır. Ancak felsefe kongresini engellemek ve bu amaç uğruna gerekirse Aristoteles’e zarar vermek isteyen birileri vardır!

Kahramanlarımız bir yandan Assos kralına casus olmadıklarını kanıtlamaya ve nereden geldiklerini açıklamaya çalışırken bir yandan Aristoteles’in hayatını nasıl kurtaracaklarını düşünüyor. Bu serüvende onlara hiç beklemedikleri biri de yardım ediyor: Kedileri Koko!  

Dizisi : Kırmızı Kedi-ÇOCUK
Türü : Öykü
Yazan : Aydoğan Yavaşlı
Resimleyen : Burcu Yıldız
Sayfa : 128
Fiyatı : 10 TL  


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template