♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Odysseus Efsanesi “Dönüş” ile Devam Ediyor

“Odysseus: Dönüş”, Homeros’un unutulmaz kahramanı Odysseus’u tuzaklar ve imkansızlıklarla dolu eve dönüş yolunda takip ediyor.  İtalyan yazar Valerio Massimo Manfredi’nin efsaneye yeni ve canlı bir soluk getiren serisinin ikinci cildi yine Pena Yayınları etiketiyle kitapçılarda.

Aralıksız süren on yıllık büyük savaştan sonra Truvalılar savaşı kaybeder. Efsanevi kahraman Odysseus yurduna, İthaka’ya dönüş için yola çıkar. Ancak korkunç kâbuslara sahne olabilecek tehlikeler ve düşmanlar onu beklemektedir. Yol tuzaklarla doludur. Odysseus her şeye rağmen evine dönmeye kararlıdır. Sevgili ailesi ve yurdu onu uzun yıllardır bekliyordur. 

Yeni ve canlı bir soluk
İtalyan tarihçi ve arkeolog Valerio Massimo Manfredi’nin, Homeros’un klasik destanına farklı bir açıdan baktığı Odysseus serisinin ikinci kitabı “Odysseus: Dönüş” Pena Yayınları’ndan çıktı.

Serinin ilk kitabı olan “Odysseus: Benim Adım Hiç Kimse”nin kaldığı yerden, yani Truva savaşının sonundan devam eden romanda yazar, Homeros’un yarattığı tüm zamanların en etkileyici ve cesur kahramanına bağlı kalmakla birlikte yeni ve canlı bir ses veriyor.

Homeros’a bir saygı duruşu
Valerio Massimo Manfredi, eserinde kullandığı dille Homeros’un lirik tarzını yakalamayı ve ona bir saygı duruşunda bulunmayı başarıyor. Yer yer efsanevi kahramanın düşüncelerine girerek onun daha insancıl yönlerini okuyucusuna aktarıyor. 

Destanın yüzyıllardır korunan değer ve canlılığını günümüze aktaran “Odysseus: Dönüş” mitolojik öykülere ve sürükleyici maceralara ilgi duyan her okuyucuyu kavrayacak bir roman. 

Yeni Tanışanlar için Valerio Massimo Manfredi:
Valerio Massimo Manfredi, 1943 Modena doğumlu yazar aynı zamanda Antik Yunan ve Roma dünyası üzerinde çalışan bir bilim insanı ve arkeologdur. Büyük İskender üçlemesi 38 dile çevrilmiş ve 62 ülkede yayınlanmıştır. Aynı zamanda televizyon ve sinema için senaryolar yazan ve İtalya’daki birçok dergide yazıları yayınlanan Manfredi uluslararası yapımcılar için kültür programları ve belgeseller hazırlamıştır.

Eser Adı : Odysseus: Dönüş
Yazar Adı : Valerio Massimo Manfredi
Çeviren : Zeynep Nazan Tezcan
Orijinal Adı : Il Mio Nome è Nessuno / Il Ritorno
Türü : Roman
Sayfa Sayısı : 400
Etiket Fiyatı : 23,50 TL
Yayınevi : PENA Yayınları


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template