♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Komik, Dokunaklı, Heyecan Dolu Unutulmaz Bir Hikâye: Kıyıya Vuran Kız

33. İstanbul Kitap Fuarı yaklaşırken alışveriş listelerine girmeye aday bir kitap yayımlandı: Etkileyici güzellikteki kapağı, sıradışı öyküsüyle Kıyıya Vuran Kız, sıcacık, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz türden bir roman. Kendi halinde bir kasabada hayat, ansızın sahilde beliren bir kız çocuğuyla sonsuza dek değişir. İsimsiz bu küçük kız kendini kasabalılara kabullendirmeye çabalar, bir anda kasabanın alacağı kritik bir kararda belirleyici olur ve beklenmedik maceralar yaşar.

Günlerden bir gün Wammers Kasabası’nda küçük bir kız kıyıya vurur. Bütün eşyası kırmızı bir valizin içindedir. Hemen kendine bir kulübe ve tekerlekkule inşa edip sahile yerleşir. 

Kasabalılar onu bulmakta gecikmez ama bu isimsiz "Kazazede"nin tek başına yaşamasına müsaade etmeyeceklerdir. Ondan birlikte yaşayacağı kişiyi ya da kişileri seçmesini isterler. İyi düşünmesi gerekecektir Kazazede'nin. Koca Jos’u mu seçecektir? Doktor Hendrik ve Püskül'ü mü? Yoksa tamı tamına on bir oğulları olan fırıncı ile Rosa'yı mı?

Peki ormandaki ayı ve lunapark planları yüzünden kopan kızılca kıyametin sonu nereye varacaktır? Kazazede'yi zor kararlar, maceralı günler bekler.

Kıyıya vuran küçük bir kız,
on bir oğlan,
sümüklü zirzoplar,
Mathilda,
bir ayı,
süperdozerler,
Idaliek Teyze,
bir Gümbürtak,
hayaletler
ve kendi halinde küçük bir kasabanın öyküsü.

Her sayfası tatlı tuhaflıklarla, garip ama sımsıcak karakterlerle dolu olan Kıyıya Vuran Kız, okurlarını gerçek dünya ile hayali dünyalar arasında gezinebilecekleri bir yolculuğa çıkarıyor. Hiç bilmediği bir yerde tek başına bir hayat kurmaya çalışan Kazazede’nin kendine özgü gerçekliği bizi hızla sarıp sarmalıyor, hafif bir alaycılık ve mizahi yanı ağır basan diyaloglarla kurulan öykünün karakterleri sanki canlıymışçasına çıkıveriyor karşımıza. Kitabın temposu hiç düşmüyor, heyecanlı, eğlenceli, mizah dozu yüksek, düşündürücü ve hayal gücüne yer açan bir okuma vaat ediyor.

Flaman çocuk yazınının üretken kalemlerinden Stefan Boonen’ın zarif mizahi anlatımı, çizer Tom Schoonooghe'nin bambaşka dünyaları keşfetmeye köprü olan, naif, tatlı ve yumuşacık, renkli kurşunkalem desenleri ile Kıyıya Vuran Kız, usta işi, unutulmaz bir roman.

Yeni Tanışanlar için Stefan Boonen
Çok yönlü bir yazar olan Boonen, resimli kitaplar, okuma kitapları, eğitici-öğretici kitaplar gibi çeşitli türlerde çocuk kitapları yazmaktadır. Çoğu başka dillere çevrilmiş olan bol ödüllü yapıtları televizyon ve sinemaya da uyarlanmıştır. Boonen ayrıca tiyatro ve anlatının ön planda olduğu ortak projelerde de yer almaktadır.

Kıyıya Vuran Kız
Yazan: Stefan Boonen
Resimleyen: Tom Schoonooghe
Flamancadan çeviren: Burak Sengir
Yayınevi: Hayykitap - 271
Kategori: Yaşasın Çocuklar - 53
Sayfa sayısı: 192
Birinci baskı: Ekim 2014
Fiyatı: 14 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template