♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ramallah’ta İşgal Günlerindeki Aşkın ve Özgürlüğün Dramı: Duvardakiler

Üniversite eğitiminin ardından Filistin’e giden yazar Pamela Olson, Ortadoğu’ya ait gerçeklerin gazete başlıklarından veya klişelerden çok farklı olduğunu keşfediyor. İki yıl boyunca yaşadığı Ramallah’ta, duvarın ardındakilerin baş döndürücü gerçekleriyle karşılaşıyor. Şiddet, acı ve politik gerilimin yanında onların aşklarını, bayramlarını, eğlencelerini, misafirperverliklerini, umutlarını, kısacası hayatlarını tüm gerçekliğiyle yaşıyor. 

Duygulu ve cesur bir anı kitabı
Pena Yayınları’ndan çıkan ve 2103 yılında National Geographic ve Publishers Weekly’nin En İyi Seyahat Kitapları listelerine giren, Amerikalı kadın yazar Pamela J. Olson’un Filistin’deki anılarını aktardığı “Duvardakiler” raflarda yerini aldı. Filistin’de yaşadığı zaman boyunca gerçeklerin bildiklerinden çok farklı olduğunu gören Pamela Olson, zeytinliklerden Filistin bahçelerin, Tel Aviv’deki Hamursuz bayramından Hamas köyündeki Ramazan bayramına yaşadıklarını merak uyandırıcı ve duygulu bir anlatımla bu cesur kitapta aktarıyor. 

Ortadoğu’ya gerçekçi bakış
Kimi zaman güldüren kimi zamansa şok eden kitapta yazar kendini Filistinlilerin yerine koyup dünyaya onların gözünden bakıyor. Bu sayede Batı’nın Ortadoğu’ya tek yönlü yaklaşımına Filistin bakış açısı katıp bölgede yaşanan çatışmaya farklı bir gözle bakmayı sağlıyor.

Pamela Olson’un hayal gücü, ince zekâsı ve anlatımdaki ustalığıyla Filistin’de gerçekçi bir yolculuğa çıkarken gerçekliğe yalansız bir ayna tutan bu kitap, hayata ve Ortadoğu’ya bakış açınızı değiştirecek.

Kitap hakkından ne dediler?
“Pamela Olson bizi Ramallah’taki deneyimleri üzerinden işgal günlerinde aşka götürüyor. Bunu yaparken aynı zamanda özgür yaşamaya kararlı bir halkın dramını bizlerle paylaşıyor.” - Tony Karon, TIME

“Hiçbir kitap Filistin halkını ve onların insan hakları ve güvenlik için yaptıkları uzun mücadeleyi bu kadar otantik, içe işleyen ve büyüleyici bir ruhla ifade etmemiştir.” – Richard Falk, Filistin Bölgesi Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Özel Raportörü 

Okunması kolay, büyüleyici ve hoş bir anlatım. - Publishers Weekly

Etrafında şahit olduğu sert çatışmanın yarattığı travmaya rağmen daha önce hiç tanımadığı bir halka sevdalanan bir Amerikalı kadınla ilgili yürek burkan bir hikâye. - Library Journal

Yeni Tanışanlar için Pamela J. Olson:
Oklahoma’da küçük bir kasabada doğan yazar Pamela Olson Stanford Üniversitesi’nde fizik ve siyasal bilgiler okumuştur. İki yıl Ramallah’ta yaşayan yazar, bu süre içinde Palestine Monitor gazetesinde başyazarlık ve editörlük yapmış ve Dr Barguti’nin 2005’teki devlet başkanlığı adaylık kampanyasında yabancı basın koordinatörü olarak çalışmıştır. 2006 yılında Washington’da Savunma Bakanlığı’nda çalışan Pamela Olson yeni kitabı üzerinde çalışmaktadır. Pamela Olson hakkında daha fazla bilgi için yazarın www.pamolson.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eser Adı : Duvardakiler
Yazar Adı : Pamela Olson
Çeviren : Duygu Bolut
Orijinal Adı : Fast Times in Palestine: A Love Affair with a Homeless Homeland
Türü : Anı Romanı 
Sayfa Sayısı : 352
Etiket Fiyatı : 22,50 TL
Yayınevi : PENA Yayınları


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template