♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mayıs’ta İTÜ’de Her Yer Sanat

İTÜ, sanatla bütünleşen teknik üniversite kimliğini güçlendiren yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İTÜ Sanat Günleri adıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek kapsamlı bir program hazırlandı. Etkinliğin, festivale dönüşmesi ve her geçen yıl daha da güçlenerek büyümesi hedefleniyor.

28 Nisan - 16 Mayıs tarihleri arasında 19 gün devam edecek İTÜ Sanat, 23 etkinliğe ev sahipliği yapacak. İTÜ Sanat’ın açılış etkinliklerinden biri olacak “Dünya Dans Günü” bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) tarafından düzenlenen programda, bale’den latin’e kadar çok geniş bir yelpazede gösteriler sunulacak. Etkinlik ile geleneksel ve modern dans yorumları izleyicilere unutulmayacak bir program izleme fırsatı verecek.

Uluslararası Tiyatrolar
Festival, uluslararası tiyatro oyunlarını da izleyicilerle buluşturacak. Romanya’dan Mihai Eminescu Tiyatrosu tarafından “Ivan Turbinca” oyunu sahnelenecek. Birçok ulusal ve uluslarası ödül sahibi tiyatro topluluğunun Ivan Turbinca oyunu, ulusal Grand Prix dahil olmak üzere, birçok ülkeden ödülle döndü. Griboedov Russian State Drama Theater tarafından sahnelenecek “Getto” oyunu ise uluslararası ses getiren bir başka tiyatro olarak İTÜ Sanat takipçileriyle buluşacak. İlk olarak Kudüs Festivalinde sahnelenen eser, sonrasında St Petersburg, Bakü ve Kahire’de büyük beğeni topladı.

İdil Biret’ten Chopin Özel Konseri
İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) tarafından düzenlenen konser ile ülkemizin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden İdil Biret, İTÜ Sanat kapsamında sahne alacak. Türkiye – Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 600. yılı onuruna verilecek özel konserin repertuvarı, dünyaca ünlü Polonyalı Besteci Frederic Chopin’in eserlerinden oluşacak.

Disiplinler arası işbirliği, öğrenci katkısı
İTÜ Bilim, Kültür, Sanat, Spor Komisyonu (BKSS) tarafından, İTÜ TMDK ve kuruluşunun 30. yılını kutlayan İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü işbirliği ile düzenlenen program, öğrenci kulüplerinin faaliyetleriyle de zenginleşecek.  Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, TİMİS Topluluğu, İTÜ Sahnesi, Müzikal Topluluğu, Ritim ve Perküsyon Topluluğu ile Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü, çeşitli etkinliklerle İTÜ Sanat’ta yer alacak.



Share this:

1 yorum :

  1. Bir İTÜ'lü mühendis olarak bununla gurur duymamak elde değil...

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template