♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yitik Ülke Yayınları'ndan Üç Yeni Şiir Kitabı

2006 yılında kitap yayıncılığına başlayan, sosyal medya tabanlı ilk yayınevi olan Yitik Ülke Yayınları, şiir okurları için 3 yeni kitap yayımladı. Usta tasarımcı Savaş Çekiç'in özel olarak desenlediği ve sınırlı sayıda “hard-cover” üretilen kitaplar, tasarımıyla şiir okurunu adeta büyülüyor. Hakan İşcen'in "Buğu ile Çizgi"si, Savaş Çekiç'in "Kıyı'ya, Göl'e, Ada'ya Haiku" adlı haiku şiirleri ve Yitik Ülke'nin kurucusu da olan Kadir Aydemir'in "Soğuk Yazgı" adlı yeni şiir kitabı şiirseverler için iyi bir okuma önerisi.

"Buğu ile Çizgi": Doğan Kitap'tan 2010'da çıkan "Aşkın Haçsız Seferi" romanını tamamlayan özel bir kitap
2010'da Doğan Kitap'tan çıkan "Aşkın Haçsız Seferi" adlı romanın ve Everest Yayınları'nca basılan "Yaratıcı Yazarlık Kursu" adlı öykü kitabının da yazarı olan Hakan İşcen'in "Hayatânı"ndan sonraki yeni şiir kitabı "Buğu ile Çizgi". Kitapta yer alan 25 şiirden aıntılar, yazarın "Aşkın Haçsız Seferi" adlı romanının 25 bölümünün girişinde de yer almıştı. İşcen, Savaş Çekiç'in desenlediği kitabıyla okurunu benzersiz şiir dünyasına davet ediyor.

“…sülfürlü yağmurların yağdığı
yasak şehrin     
çamurlu mazgallarından
bir mayıs sabahı sessizce akıp giderek
turkuvaz denizlerde
nasırlı bilge ağlara takılan
sakallı bir amforadan
ilk kez gün yüzüne çıkacak:
anadan doğma aşk!..”                           

"Kıyı'ya, Göl'e, Ada'ya Haiku": Haiku şiirini sevenlere özel bir haikular kitabı
Usta tasarımcı Savaş Çekiç, tamamı haiku şiirlerinden oluşan yeni kitabıyla şiir okuruna sesleniyor. Savaş Çekiç'in hem yazıp hem desenlediği bu özel kitap, Türkçe yazılan haikulara birbirinden güzel örnekler ekliyor. Kitapta şaire ait 181 haiku şiiri yer alıyor. "Kıyı'ya, Göl'e, Ada'ya Haiku", kökleri Uzakdoğu'ya (Japonya) uzanan, bugün dünyada yüz binlerce kişinin yazdığı haiku şiir sanatının ülkemizdeki tüm meraklılarına önerilir. Başarılı bir kaynak kitap.

dolunay
göle indi bu gece
böcek ezgileriyle.

*

ne çok uzaksın
ne de çok yakın-
kararsız kızıl ada!

"Soğuk Yazgı": Aşk şiirlerinden haikulara…
Kadir Aydemir'in yeni şiir kitabı "Soğuk Yazgı", şairin 75 yeni şiirini içinde barındırıyor. Usta tasarımcı Savaş Çekiç'in desenlediği kitap "Aşk İzleri", "Uzaklar" ve "Haikular" adlı üç bölüme ayrılmış. Kadir Aydemir, yaratıcısı olduğu Yitik Ülke Yayınları için "80'lerde Çocuk Olmak", "90'lar Kitabı", "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı" ve "Mutsuz Aşk Vardır" gibi kitapları projelendirip yayına hazırlamış, "Sessizliğin Bekçisi", "Dikenler Sarayı" ve Rüzgârla Saklı" adlı şiir kitaplarını yazmıştı. Yazarın "Aşksız Gölgeler" ve "Sonsuz Unutuş" adlı iki de kısa öykü kitabı bulunmakta. "Soğuk Yazgı" şiir okurları için özel bir öneri.

Oysa hayat
ve yazgıydı şiir
Geniş hazırlığım gelen ölüme
Tek silahım var:
Sözcükler sözcükler sözcükler!


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template