♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Engel Olma, Destek Ol! : Engelsiz Reklam Projesi

Sürekli filmlerden, kitaplardan, albümlerden bahsederken başka dünyalara dalıyoruz ama dünyadaki sorunları da görmezden gelmemek, sık sık bu sorunları çözmek için adım atanları da unutmamak lazım... Her sosyal projenin kpk’daki yeri içeriğinden çok daha önce geliyor her zaman... Daha iyi bir yaşam için, penceremizin dışındakilere de destek her canlı için artık boyun borcu... Bu desteklerden birini vermek üzere bir çağrımız var, temelleri atılan ve gelişme sürecindeki bir projeyle tanıştırmak istiyoruz sizi... 

Blogger arkadaşları bu yazıyı kopyalayarak kendi bloglarında da yayınlayamaya, yazıyı okuyan her dostumuzu da teaser’ı sosyal medya hesaplarında paylaşma çağrısı yapmak istiyor ve projeyi sevgili Kaan Kamacı’nın sözleriyle dinliyoruz: 

“Burak Sırtaş ve Kaan Kamacı tarafından 2013 yılında temelleri atılmıştır. Projenin gelişme süreci Esra Öztürk'ün Proje Danışmanlığı'nda yürütülmektedir. Proje; motor ve akü kapasiteleri güçlendirilmiş, kullanıcının sağlığı ve konforu ön planda tutularak geliştirilmiş akülü engelli araçlarına monte edilen veya römork ile bağlanan 4 yüzlü, 3 yüzlü, 2 Yüzlü veya 3 boyutlu reklam panoları ile Akülü sandalyeleri reklam aracına dönüştürme ile ilgilidir. Reklam araçları 2 adet 1,60 m2 ve 1 adet 1,00 m2 reklam panosuna uygun dizayn edilmiştir. Bu dizayn reklam verenin isteğine göre uygun ölçülerde ölçülendirilerek değiştirilebilmektedir. 

Proje ile Türkiye'deki yaklaşık 1.200.000 Ortopedik engelliden eğitim seviyeleri düşük olması nedeni ile devlet tarafından iş verilmekte zorlanılan özel sektörde ise hiç iş bulamayan 464.000 ortopedik engellinin istihdama kazandırılmasına katkıda bulunmak hedeflenmiştir. Çalışan hedef kitlemizde bulunan engellilere maaş ve her türlü sosyal hakların yanında şirketimiz tarafından verilecek eğitim, seminer ve çeşitli sosyal haklar ile kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak, sosyal hayata adapte olmalarına yardımcı olunacaktır. Bu projede bizler düzenli olarak 2 sene çalışan her engelliye akülü engelli sandalye hediye edilecektir.

Projemiz 2. yılının sonunda 182 engelliyi istihdam etme 10. yılında da Türkiye genelinde 1.500 üzeri engelli'yi istihdama kazandırma hedefindedir. 


Şirketimiz reklam sözleşmelerini 1 yıl ve daha uzun vadede yapma hedefindedir. Bunun sebebi ise bu reklam araçlarını kullanacak engelli personelleri sürekli bir iş sahibi yapmak düşüncesidir. Bu nedenle reklam veren hedef kitlemiz kurumsal firmalar ve bu sözleşme şartlarına uyacak reklamı büyüme aracı olarak görünen orta ölçekli firmalardır.

Projemizin ülkedeki engelli istihdamı sorununun çözümü noktasında önemli bir rol oynasa da tamamen çözmesi mümkün olmadığı için de her yıl sonunda projeden elde edilen net kardan bir pay ayrılacak bu pay da bir Sivil Toplum Kuruluşu aracılığı ile ihtiyacı olan engellilere yardımda kullanılacaktır.”

Bu çağrının sebebini ve sosyal medya gücünün neden gerekli olduğunu sorduğumuzda da şu yanıtı alıyoruz.
“- Şu anda ilgili şirket henüz kurulmamıştır. Belediyeler ve hükümet izinlerinin alınmasında zorlanıldığı için bir teaser video çektik ve sosyal medya gücünü arkamıza alarak izin mercilerini baskı altına almak hedefindeyiz. İzinlerin alınması neden bu kadar zor diyeceksiniz. Belediyeler Bilboardları ihale ile 10 yıllığına Alman Stroer ve The Wall firmalarına kiraladı ve bizimki de bilboard ve mobilboadlara rakip yeni ve inovatif bir iş o yüzden çekinceleri var. Bir de belediye bürokratları genel olarak engellilerin dışarda ne işi var devlet yardım ediyor ya diye düşünüyor. Dışarda olsalar sorun olacağına inanıyorlar. Ama engelliler ile konuştuğumuzda ise onlar biz sadaka değil çalışma hakkımızı istiyoruz diyorlar.” 

Daha detaylı bilgi için; http://www.engelsizreklam.com



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template