♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dünya Müziğinin Ustaları Şubat’ta Zorlu Center PSM Sahnesinde

Zorlu Center PSM, Şubat ayında dünya müziğinin ustalarını sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. 9 Şubat’a kadar devam edecek, tüm zamanların en ünlü müzikali CATS’in ardından, 11 Şubat tarihinde Cenk Karaferya’yı ağırlayacak. L’Opera Magazine tarafından geleceğin opera yıldızı seçilen kontrtenor Cenk Karaferya konserini barok ve klasik dönem grubu olan Broschi Ensemble ile birlikte veriyor. 

Kaçırılmayacak konserlerle sanatseverlere müzik ziyafeti sunan Zorlu Center PSM,  16 Şubat’ta doğum gününde Atina’dan başlayacağı Happy Birthday turnesi ile Nana Mouskouri’yi, 18 Şubat’ta ise solo sanatçılığı, orkestra şefliği ve oda müziği müzisyenliği gibi çok yönlü kimliğiyle geniş hayran kitlesine sahip olan keman virtüözü Nikolaj Znaider’i ağırlıyor. 22 Şubat’ta 450’den fazla unutulmaz filmin hafızalardan çıkmayacak müziklerine imza atan kompozitör Ennio Morricone’nin sahne alacağı Zorlu Center PSM’de, 25 Şubat’ta ünlü caz şarkıcısı ve bestecisi Rebekka Bakken izleyiciyle buluşuyor. 28 Şubat’ta ayın son konserinde ise sahneyi Hüsnü Şenlendirici’nin kusursuz ve akıcı klarneti, İsmail Tunçbilek’in berrak ve net bağlaması, Aytaç Doğan’ın daha sert ve gitara benzeyen kanunuyla Taksim Trio alıyor. 

Zorlu Center PSM, 14 Şubat’ta sanatseverleri romantik şarkıların ünlü bestecisi Željko Joksimović ile buluşturuyor. 12 farklı enstrüman çalabilen besteci, şarkıcı, aranjör ve müzik prodüktörü “Balkan Bazaar” adını verdiği en son projesiyle İstanbul’a gelecek. Sanatçı, sıra dışı vokalleri ve şarkılarında varlığı hissedilen Balkan ezgileriyle Sevgiler Günü’nde romantizm rüzgarı estirecek. Željko, 2004 yılında katıldığı Eurovision şarkı yarışmasında ikinci olmuş, 2012 yılında yarışmada ülkesi Sırbistan’ı yeniden temsil etmişti. 

CATS
T.S. Eliot’un Old Possum’s Book of Practical Cats adlı eserine ve Andrew Lloyd Webber’in rekorlar kıran uyarlamasına dayanan, Broadway’in en uzun soluklu müzikallerinden biri olan CATS, bugüne kadar üç yüzden fazla şehirde, 50 milyondan fazla kişi tarafından izlenen gerçek bir fenomendir. Müzikalin öyküsü kediler arasında geçse de aslında yaşamın ta kendisidir. Grizabella, kendisinin de bir parçası olduğu Jellicle Kedileri’ni dünyayı tanımak için terk eder ama dünya ona hiç iyi davranmaz. Örselenmiş, yıpranmış ve gururu kırılmış olarak Jellicle Kedileri’ne geri döner. Ancak kabullenilmez ve dışlanır. Acaba Grizabella özlediği o eski günlerini tekrar yakalayabilecek midir? Müziğin, dansın, şiirin, hayallerin, tiyatronun ve aşkın mükemmel uyumunu içinde taşıyan Cats, en iyi müzikal ve en iyi yönetmen dalları dahil olmak üzere Broadway’de 7 kez Tony Ödülü’nü kazandı. Olivier Award en iyi müzikal ödülü ve en iyi orijinal kadro kategorisinde Grammy ödülü bulunan Cats; muhteşem set tasarımı, olağanüstü kostümleri ve mükemmel koreografisiyle büyüleyici bir müzikal. En son 2008 yılında İngiltere çapında çok başarılı bir turne yaparak kapalı gişe oynamış olan CATS, yoğun istek üzerine bu yıl yeniden turneye başlayacak ve ne mutlu ki dünyanın en ünlü kedileri İstanbul’a da uğrayacak.
Tarih: 1-9 Şubat 2014
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: Hafta İçi : 59 TL, 110 TL, 152 TL, 187 TL, 228 TL
Hafta Sonu : 65 TL, 122 TL, 168 TL, 207 TL, 252 TL

CENK KARAFERYA & BROSCHI ENSEMBLE
L’Opera Magazine tarafından geleceğin opera yıldızı seçilen kontrtenor Cenk Karaferya konserini barok ve klasik dönem grubu olan Broschi Ensemble ile gerçekleştirecek. Etkinliğin odak noktası, barok döneminin kastratlarının sesi için özel yazılmış olan müziğe övgü olacak. Aynı zamanda son yıllarda rock yıldızı Sting’in bizlere tanıtmış olduğu besteci Dowland’ın yazdığı şarkıları da dinleyeceğiz. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ödül kazanan Cenk Karaferya, Farinelli ve Carestini gibi ünlü kastratlar için yazılmış olan bestelere hayat verecek. Etkinlikle Handel, Monteverdi ve Dowland tarafından yazılan samimi bestelerin dehası kutlanacak. Konser aynı zamanda ilgileri, 400 yıl öncesine dayanan ve Karaferya’ya eşlik edecek olan dönem enstrümanlarına çekecek. Cenk, South Bank Centre, London Handel Festivali, Greenwich Festival of Early Music, İstanbul Barok Festivali ve Albert Long Hall gibi prestijli mekân ve etkinliklerde performanslar sergiledi. Ayrıca Divino Sospiro, I Virtuosi Delle Muse, Barockorchester La Banda, Les Bougies Baroques ve Broschi Ensemble gibi önemli orkestralar eşliğinde solo konserler verdi.  
Tarih: 11 Şubat 2014, Salı
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi
Bilet Fiyatları: 35 TL, 45 TL, 55 TL

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ & AD HOC ORCHESTRA
Romantik şarkıların ünlü bestecisi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sizlerle. Besteci, şarkıcı, çoklu enstrümantalist, aranjör ve müzik prodüktörü Željko Joksimović “Balkan Bazaar” adını verdiği en son projesiyle İstanbul’a geliyor. Bu proje şu ana kadar son derece başarıyla sürdürdüğü müzik kariyerini adeta taçlandırıyor. Joksimović, Ad Hoc Orkestrası ile birlikte Balkanlar’da ve Avrupa’da en üst seviye sanatçı unvanını kazandıran tüm film, tiyatro müziklerini ve pop müzik eserlerini sunuyor. 2004 yılında önemli başyapıtı Lane Moje ile Avrupa’nın gönlünü fetheden sanatçı, geleneksel Sırp enstrümanları olan kaval, düdük, goç ve djembe gibi enstrümanları kalabalık bir uluslararası dinleyici kitlesine tanıttı. Bu, Željko’nun Avrupa’nın ilk akordeonu ödülünü kazandığı yıl olan 1984’te Paris’te başlayan Avrupa macerasının başarıyla sürdüğünün göstergesiydi. Günümüzdeyse ise sıra dışı vokalleri ve şarkılarında varlığı hissedilen Balkan ezgileriyle tüm Avrupa’da tanınıyor. Özellikle Eurovision şarkı yarışmasında üst üste edindiği başarılarla çok özel ses rengini daha geniş kitlelere tanıtan sanatçı, 80.000’i aşkın seyircinin katıldığı konserleriyle Balkanların starı olduğunu ispatladı. PSM’den Balkanlar’a doğru müzik dolu bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın.
Tarih: 14 Şubat 2014, Cuma
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: 39 TL, 55 TL, 69 TL, 79 TL, 90 TL

NANA MOUSKOURI HAPPY BIRTHDAY TOUR
Nana Mouskouri, doğum gününde Atina’dan başlayacağı ve onu bir kez daha bir yıl süreyle dünyayı dolaştıracak olan Happy Birthday Turnesi ile sahnelere geri dönüyor. Sadece doğum gününü değil, aynı zamanda yıllar boyu şarkılarıyla ona ilham veren besteci ve söz yazarlarını da kutlamak için. Şarkı söylemenin, kendisini hayata bağlayan ve aşkın fark edilir olduğunu gösteren en büyük deneyim olduğunu dile getiren muhteşem soprano, müziğin gerçek tutkusunu gözler önüne seriyor. Dört Fransız müzisyen ve 2001’den beri Fransa’da müzik kariyerini sürdüren kızı Lénou da Nana Mouskouri’ye turnesinde eşlik edecek ve böylece Mouskouri’nin en büyük hayallerinden biri olan kızıyla aynı sahneyi paylaşma hayali gerçekleşecek. Tüm sevgili dostları yani izleyicileriyle birlikte sevdiği besteci ve söz yazarlarından şarkılar söyleyerek adeta bir kutlama havasında geçecek konser için siz de PSM’de yerinizi alın.
Tarih: 16 Şubat 2014, Pazar
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: 69 TL, 99 TL, 150 TL, 185 TL, 220 TL

NIKOLAJ ZNAIDER
Nikolaj Znaider günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri. Znaider aynı zamanda solo sanatçılığı, orkestra şefliği ve oda müziği müzisyenliği gibi çok yönlü kimliğiyle geniş hayran kitlesine sahip. Londra Senfoni, Münih Filarmoni, Çek Filarmoni, Los Angeles Filarmoni gibi pek çok orkestrada düzenli olarak misafir şeflik yapan Znaider, Figaro’nun Düğünü, Don Giovanni gibi dünyaca ünlü senfonik konserleri ve opera eserlerini yönetti. Ödül kazanan albümleri arasında yer alan Viyana Filarmoni ve Valery Gergiev ile birlikte Brahms’ın Korngold Keman Konçertosu, İsrail Filarmoni ve Zubin Mehta ile birlikte Beethoven’in Mendelssohn Konçertosu, Bavyera Radyosu ve Mariss Jansons ile birlikte Prokofiev 2 ve Glazunov Konçertoları övgülerle karşılandı. Yefim Bronfman ile birlikte Johannes Brahms’ın keman ve piyanoyla çalınan tüm eserleri kendisi tarafından piyasaya sürüldü. Znaider piyanist Robert Kulek eşliğinde İstanbul’a unutulmaz bir klasik müzik gecesi yaşatacak.
Tarih: 18 Şubat 2014, Salı
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi
Bilet Fiyatları: 59 TL, 85 TL, 105 TL

ENNIO MORRICONE 50. SANAT YILI - VEDA TURNESİ
Tuco, üzerine ödül konulmuş bir kanun kaçağıdır. Keskin nişancı Blondie adlı kovboyla işbirliği yaparak kasabaları dolaşmaktadırlar. Tuco’yu kanun adamlarına teslim eden Blondie, ödülü alıp Tuco’yu asılmaktan son anda kurtarmaktadır. Bir kasabada işler ters gider ve ortaklıkları bozulur... İşte o an, 450’den fazla unutulmaz filmin, unutulmaz müziklerine imza atan kompozitör Ennio Morricone’nin İyi, Kötü ve Çirkin için bestelediği o meşhur müzik çalmaya başlar. Besteleri kırktan fazla ödüllü filmde yer alan Morricone altmış yılı aşkın kariyerinde, sinema tarihinin en bilinen film müziklerinin çoğuna imzasını attı. Duayen sanatçı Spaghetti Western’lerin yanı sıra The Battle Of Algiers, Cinema Paradiso, The Legend of 1900, Malena, The Untouchables, Once Upon a Time In America gibi muhteşem film müziklerinin de yaratıcısı. Veda turnesi kapsamında ilk kez İstanbul’a gelecek olan Morricone’ye kulak vermeden önce koltuğunuza yaslanın ve gözlerinizi kapatın. 100 kişilik dev koro ve 85 kişilik orkestranın zihninizde canlandıracağı muhteşem öyküler sizi alıp götürecek.
Tarih: 22 Şubat 2014, Cumartesi
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: 99 TL, 195 TL, 325 TL, 420 TL, 599 TL

REBEKKA BAKKEN BAND
Keman dersleriyle başlayan müzikal yolculuğunda henüz çocukken şarkı söylemeyi tercih etti. Sesine eşlik edebilmek için kendi kendine piyano çalmayı öğrendi. Önceleri Norveç folk şarkıları ve kilise şarkıları söyleyen Bakken profesyonel kariyerinin ilk günlerinde yerli gruplarla funk, soul ve rock müzik yaptı. Ünlü caz şarkıcısı ve bestecisi Rebekka Bakken 1994 yılında müzik tutkusunu gerçekleştirmek için çıktığı ve New York’tan başlayan yolculuğunu Viyana’ya yerleşerek tamamladı. Şarkılarını üç oktav vokallerin eşliğinde seslendiren sanatçı pop müzikten folka, cazdan R&B’ye farklı müzik tarzları arasında sakin ve uyumlu geçişler yaparak geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Müziğin izinde farklı kültürleri ve yaşanmışlıkları deneyimleyen sanatçının 2003 tarihli ilk solo albümü The Art of How to Fall büyük ses getirdi. Şarkıcı bu albümüyle caz dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Deutscher Phonoverband Jazz Award ödülüne layık görüldü. Gerçek bir başarı öyküsüne imza atarak müziğiyle kitlelerin hayranlığını kazanan Rebekka Bakken’ın PSM’de söyleyeceği her parçaya siz de âşık olacaksınız.
Tarih: 25 Şubat 2014, Salı
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi
Bilet Fiyatları: 49 TL, 75 TL, 99 TL

TAKSİM TRIO ISTANBUL EXPERİENCE WİTH CARLOS BENAVENT & TOMATİTO
Taksim Trio, İstanbul’un şaşırtıcı müzikal oluşumlarından biri… Roman kültüründe eğitim görmüş üstün nitelikli üç virtüözden oluşan benzersiz bir grup. Hüsnü Şenlendirici’nin kusursuz ve akıcı klarneti, İsmail Tunçbilek’in berrak ve net bağlaması, Aytaç Doğan’ın daha sert ve gitara benzeyen kanunuyla adeta dans ediyor. Taksim Trio hem eski hem taze hem de çağdaş sesler eşliğinde doğuya özgü ezgilere sihirli dokunuşlarıyla şekil veriyor. İstanbul yüzyıllardır Doğu ile Batı’yı birleştiren bir köprü görevi görüyor, Taksim Trio’nun yaptığı müziğin temelini de bu yaklaşım oluşturuyor. Geleneksel Türk müziği mirasından gözle görülür şekilde beslenen Taksim Trio, klasik ve caz tarzlarını geleneksel kalıplara sokuyor. Böylece müziklerinin gerek tarihi anlamda gerek müzikalite anlamında İstanbul’u yansıtmasına izin veriyor. İstanbul’un dinamik ve kozmopolit ruhunu müziğe taşıyan Taksim Trio’ya bu özel performansında Carlos Benavent, Tomatito ve sürpriz isimler eşlik edecek. Taksim Trio’nun PSM’ye özel performansı Istanbul Experience’ı kaçırmayın.
Tarih: 28 Şubat 2014, Cuma
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro
Bilet Fiyatları: 57 TL, 80 TL, 99 TL, 120 TL, 140 TL

Bilet Satış Noktası: www.zorlucenterpsm.com 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template